Bu bildiğin cinayet, cezası da müebbet

Kayseri'de eski sevgilisinin aracını sıkıştırıp kaza yapmasına ve ölümüne sebep olan Enes Satılmış hakkındaki cezayı üst mahkeme bozmuştu. Yeniden yapılan yargılamada Enes Satılmış'a müebbet hapis cezası verildi. İndirim de uygulanmadı.

Gündem 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Geçen yıl Kayseri’de Enes Satılmış (19) adlı genç Melikgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi Kocasinan Caddesi’nde aracıyla seyir halindeki eski sevgilisi Şeyda Kocaoğlu’nun (19) kullandığı otomobili sıkıştırmış, aracının karşı yönden gelen Y.Y. idaresindeki kamyonetle çarpıştığı kazada Şeyda ile kamyonetin şoförü yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Şeyda kazadan iki gün sonra ölmüş, gözaltına alınan Enes Satılmış tutuklanmıştı.

Şeyda’nın ailesi Enes Satılmış’ın kızlarına daha tehdit mesajı da attığını iddia edince soruşturma genişletildi ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Enes Satılmış hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan iddianame hazırlandı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve 13 Mart’ta Enes Satılmış’a ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Cezayı yetersiz bulan Şeyda’nın ailesinin avukatları karara itiraz etti ve dosya Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. Dosyaya bakan 2’nci Ceza Dairesi kararı bozdu ve sanığın olası kastla hareket ettiği, eksik ceza tayin edildiği gerekçesiyle dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.

Emre Satılmış bozma kararının ulaştığı Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. 20 Kasım’da görülen duruşmada Şeyda’nın babası Serkan Kocaoğlu ve avukatları da vardı. Emre Satılmış “Takip amacım olsa önüne neden geçeyim? Sol şeritte hızlıca gidiyordum. Arkamdan araç geldiğini görünce yol verdim. Asla şeridimden çıkmadım. Şeyda ile üç yıl birlikteliğimiz oldu ama bu sürede nereden baksanız 30 defa ayrılmışızdır. Attığım mesajlar ayrılık mesajlarıydı. Hiçbir zaman öldürmek gibi bir amacım yoktu. Bugüne kadar kılına dahi zarar vermedim. Böyle bir şey yapacak insan değilim. Bir yıldır eğitimimden geri kaldım. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Olayın trafik kazası olmadığını söyleyen baba Serkan Kocaoğlu ise “Bu bir cinayettir. Evet kızım kendisini seviyordu. Sanık kızımı tehdit etmiştir. Kızımın ehliyeti vardı, sanığın ise olay tarihinde ehliyeti yoktu. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi. Mahkeme heyeti Enes Satılmış’ı ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçu ‘olası kastla’ işlediğine hükmederek indirim uyguladı, cezayı müebbet hapse düşürdü. Enes Satılmış hakkında ‘iyi hal’ indirimi de uygulanmadı.

Mahkeme indirim uygulamamasının gerekçesini şöyle açıkladı:

“Sanığın sürücü belgesinin bulunmaması, yasal hız limitinin 50 kilometre olduğu yerleşim yeri bölünmüş yolda hız limitinin iki kat üzerinde hareket edip şerit ihlali yaparak müteveffayı sıkıştırması şeklindeki eylemlerinde sanığın kazanın meydana gelebileceğini öngördüğü, ancak duruma kayıtsız kalarak gerekli önlemleri almadığı ve olası sonuçları göze alarak müteveffaya yönelik hareketlerine devam etmek suretiyle olası kastla hareket ettiği ve samimi bir pişmanlığı gözlemlenmediğinden ‘iyi hal’ indirimi uygulanmasına yer yok.”

Erdoğan kaza geçiren Sabancı çiftini ziyaret ettiErdoğan kaza geçiren Sabancı çiftini ziyaret etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.