UEFA Gençlik Ligi’nde farklı final, şampiyon AZ!

UEFA Gençlik Ligi finalinde Hollanda’nın AZ Alkmaar U19 takımı ile Hırvatistan’ın Hajduk Split U19 takımı karşı karşıya geldi. Maçtan 5-0 galip ayrılan Alkmaar, tarihindeki ilk şampiyonluğa uzandı.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
UEFA Gençlik Ligi'nde zafer AZ Alkmaar'ın oldu.

Avrupa futbolunun zirvesi, kategori fark etmeksizin ne yazık ki uzak ve hasret kaldığımız bir yer. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak takım gönderemeyen ülkemizin, Avrupa’nın önde gelen altyapılarını buluşturan UEFA Gençlik Ligi’nde de iddialı bir konumda olmasını beklemek hata olur. Söz konusu ligin bu sezon öne çıkan takımları ise Hollanda’dan AZ Alkmaar ve Hırvatistan’dan Hajduk Split oldu.

5 farklı zafer

Final mücadelesinde sessizlik 45. dakikadaki penaltı golüyle bozuldu. Hollanda temsilcisinde Jayden Addai penaltı vuruşunda hata yapmadı. Asıl çözülme ikinci yarının son bölümüne girerken yaşandı. 70. dakikada Ernest Poku farkı 2’ye çıkardı. AZ bu andan itibaren arkasına bakmadı. Polu 76’da skoru 3-0 yaptı. Bu golden 3 dakika sonra Mexx Meerdink sahneye çıktı ve skor 4-0 oldu. Meerdink 87’de kendisinin ikinci takımının beşinci golünü kaydetti ve skoru belirledi.

Sahadan 5-0 galip ayrılan AZ, tarihinde ilk kez UEFA Gençlik Ligi şampiyonluğuna uzandı.

Alkmaar zaferi böyle kutladı!

AZ Alkmaar’ın şampiyonluk yolu

AZ Alkmaar, şampiyonluk yolunda Avrupa’nın önde gelen takımlarının U19 kadrolarını alt etti. İlk turda Shamrock Rovers’ı 5-0 ve 1-1’lik skorlarla geçen Hollanda ekibi, ikinci turda Kızılyıldız’la eşleşti. Sırp ekibiyle ilk maçta 2-2 berabere kalan Alkmaar, rövanşta rakibini penaltılar sonucunda 5-4 mağlup etti. Son 32 turunda Eintracht Frankfurt’u 5-0’la eledi. Son 16’da Barcelona’yı 3-0’la eleyen ekip, çeyrek finalde bir başka İspanyol devi Real Madrid’i 4-0’la geçti. Yarı finalde Portekiz’in önde gelen ekiplerinden Sporting’le eşleşen AZ, rakibini penaltılar sonucunda 6-5 yendi. AZ, şaşaalı galibiyetlerine bir yenisini Split karşısında ekledi ve zafere uzandı.

Üçüncü dönem ikinci bahar!Üçüncü dönem ikinci bahar!

İlki 2013-14 sezonunda düzenlenen UEFA Gençlik Ligi’nde Barcelona ve Chelsea’nin ikişer; RB Salzburg, Porto, Benfica ve Real Madrid’in birer şampiyonluğu bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.