UEFA ülke sıralamasında ilk 10 garanti: Şampiyon, doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne!

UEFA ülke puanı sıralamasında dokuzuncu sırada bulunan Türkiye, sezonu ilk 10'da tamamlamayı garantiledi. Bu sonuçla 2024-25 sezonu Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne eleme etabı görmeksizin doğrudan katılacak.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
2024-25 Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak.

Sezona UEFA ülke sıralamasında 12’nci sırada başlayan Türkiye; Adana Demirspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa’da elde ettiği puanlarla dokuzuncu sıraya kadar yükseldi. Sıralamada doğrudan rakiplerden biri olan İskoçya’nın tek temsilcisi olan Rangers’ın Avrupa’ya veda etmesiyle Türkiye, sezonu ilk 10 içerisinde bitirmeyi garantiledi.

Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım

Bu sonuçla 2024-25 sezonunda Süper Lig’i şampiyon tamamlayan takımın bir sonraki sezonun Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılması kesinleşti. Süper Lig’de bu sezonun şampiyonu ise yine eleme aşamasından geçerek düşler sahnesine adını yazdırmaya çalışacak.

Yükselişte son iki sezon etkili oldu

Toplam 38.100 puanla dokuzuncu sırada bulunan Türkiye, son beş sezon özelinde oluşturulan tabloda iki senedir aldığı yüksek puanlarla dikkat çekti. Bu sezon şimdiye kadar 11.500 puan elde eden Türkiye, Fenerbahçe’nin yoluna devam ettiği düşünülürse bu sayıyı daha da artırabilir. Geçtiğimiz sezon ise Türk takımları toplam 11.800 puan kazanmıştı. Toplam puana dahil edilen diğer üç sezonda kazanılan puanlar ise sırasıyla 6.700, 3.100 ve 5.000.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandıKonferans Ligi’nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.