Süper Lig’de teknik direktör kıyımı sürüyor! 1 günde 2 hoca gitti

Spor Toto Süper Lig’de aynı gün içinde iki takım teknik direktörleriyle yollarını ayırdı. Ümraniyespor, yaklaşık 2.5 sezondur takımın başında olan Recep Uçar’la karşılıklı anlaşarak yollarını ayırırken; Alanyaspor, 27 Şubat tarihinde göreve getirdiği Ersun Yanal’ın görevine son verdi.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ümraniyespor ve Alanyaspor'da ayrılık...

Ümraniyespor’u tarihinde ilk defa Süper Lig’e çıkararak olağanüstü bir başarıya imza atan Recep Uçar, artık takımın başında olmayacak. Uçar Ekim 2020’de başına geçtiği Ümraniyespor’u 2021-22 sezonu sonunda Süper Lig’e taşıma başarısı göstermişti.

Ümraniyespor bu sezon Süper Lig’de Uçar yönetiminde 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgiyle 23 puan topladı ve an itibarıyla 18. sırada yer alıyor. Kulüp yönetimi, Recep Uçar’la karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını duyurdu. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Uçar’ın kulüp tarihinin en iyi teknik direktörü olduğu vurgulandı.

Recep Uçar, tarihinde ilk kez Süper Lig sevinci yaşattığı takımıyla beraber toplamda 97 maça çıktı. Tecrübeli teknik direktör bu maçlarda 42 galibiyet, 22 beraberlik ve 33 mağlubiyet aldı.

Recep Uçar’la yolların ayrılmasının ardından Ümraniyespor için Türk spor basınında çıkan ilk isimse son olarak Kasımpaşa’yı çalıştıran Şenol Can oldu.

Galatasaray maçı sonu oldu

Dün gün içinde gelen tek ayrılık haberi Ümraniyespor-Recep Uçar ayrılığı değildi. Zira Alanyaspor’da çiçeği burnunda teknik direktörü Ersun Yanal’la yolların ayrıldığını duyurdu. Şubat ayı sonunda İtalyan Francesco Farioli ile yollarını ayıran Alanyaspor deneyimli teknik direktör Ersun Yanal’la anlaştığını duyurmuştu.

Akdeniz ekibindeki Ersun Yanal dönemi 2 ay dahi sürmedi. Yeni takımıyla yedi haftada biri hükmen olmak üzere iki galibiyet alabilen Yanal, bir beraberlik ve dört de yenilgi gördü. Son olarak salı akşamı Galatasaray’a iç sahada 4-1 kaybeden Alanyaspor, 32 puanla 12. sırada kalmıştı. Ersun Yanal böylelikle 6 maç sonunda takımdan ayrılarak kariyerinin en kısa teknik direktörlük dönemini geçirmiş oldu.

Ersun Yanal kariyerinin en kısa teknik direktörlük dönemini yaşadı…

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.