Uygunsuz hareketleri yüzünden olimpiyat köyünden kovuldu, 20 yaşında spordan emekli oldu

Paris 2024'te bir ilginç olay yaşandı. Paraguaylı yüzücü Luana Alonso erken gelen elenişinin ardından olimpiyat köyünden ayrılıp Paris sokaklarına çıktı. Bu hareketinin ardından köyden kovulan Alonso 20 yaşında spordan emekli olduğunu açıkladı.

Spor 5 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Paraguaylı yüzücü olimpiyat köyünden kovuldu.

Paraguaylı kadın yüzücü Luana Alonso 100 metre kelebekte 27 Temmuz Cumartesi günü havuza girip ilk eleme serisini altıncı sırada bitirince oyunlara erken veda etmişti. Devamında takım arkadaşlarıyla birlikte kalan vaktini olimpiyat köyünde geçirmesi gereken 20 yaşındaki sporcu izinsiz şekilde köyden ayrılıp Paris’teki sosyal hayata katılınca Paraguay Olimpiyat Komitesi olaya elkoydu.

Oyunların henüz üçüncü gününde elenen Alonso kısa süre içinde sosyal medya hesabı üzerinden daha 20 yaşında olmasına karşın emeklilik kararı aldığını açıkladı. Alonso kararını şu sözlerle aktardı:

“Artık resmileşti! Yüzmeden emekli oluyorum! Yüzme; hayal kurmama izin verdiğin için teşekkür ederim, bana savaşmayı, denemeyi, azmi, fedakarlığı, disiplini ve daha pek çok şeyi öğrettin. Sana hayatımın bir bölümünü verdim ve bunu dünyadaki hiçbir şeye değişmem, çünkü hayatımın en iyi deneyimlerini yaşadım, bana binlerce sevinç, diğer ülkelerden her zaman kalbimde taşıyacağım arkadaşlar, eşsiz fırsatlar verdin. Bu bir veda değil, yakında görüşürüz.”

Emeklilik kararının ardından izinsiz şekilde Paris’te gezdikten sonra olimpiyat köyüne geri dönen Alonso’yu Paraguaylı yetkililer köyden çıkardı. Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Larissa Schaerer “27 Temmuz Cumartesi günü yarıştı ve bitiminde emekliliğini açıkladı. Bundan haberimiz yoktu, antrenörünün bile haberi yoktu, ancak bu her şeye rağmen saygı duyduğumuz bir karardı. Ertesi gün, 28’i Pazar günü Olimpiyat Köyü’nde ona rastladım. Dışarı çıkmak için giyinmişti, kendi kıyafetleriyle, delegasyonun kıyafetleriyle değil. Matheo Mateos’a kulaklık götürmeye gittiğini söylemiş” dedi.

Schaerer, Alonso’yu bu uygunsuz hareketleri sonrası olimpiyat köyünden çıkarma kararı aldı. Normal şartlarda oyunların sonuna kadar köyde kalma hakkı bulunan Alonso ise kararın ardından ABD’ye gitti ve ilerde Paraguay Spor Bakanı olma hedefi olduğunu duyurdu.

Türkiye Milli Takımı'nın maçları dört yıl boyunca Saran Group'taTürkiye Milli Takımı’nın maçları dört yıl boyunca Saran Group’ta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.