VakıfBank da yenilir! Fenerbahçe’nin zaferi

Sultanlar Ligi'nde Fenerbahçe, bu sezon namağlup giden VakıfBank'ı deplasmanda 3-1 yenerek rakibinin serisine son verdi.

Spor 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
VakıfBank -Fenerbahçe maçı her zaman olduğu gibi büyük bir mücadeleye sahne oldu.

Fenerbahçe, Sultanlar Ligi 10. hafta maçında VakıfBank’a konuk oldu. VakıfBank Spor Sarayı’ndaki karşılaşmaya kadar ev sahibi takım gerek ligde gerek Avrupa’da tüm maçlarını kazanmıştı. Fenerbahçe ise tek yenilgisini Eczacıbaşkı karşısında 3-2’lik skorla almıştı.

Sultanlar Ligi’nin zirvesini ilgilendiren maç karşılıklı sayılarla başladı. VakıfBank’ta Thompson, Fenerbahçe’de Stysiak smaçlarıyla öne çıkan isimler oldu. Setin son bölümüne 24-24 eşitlikle girilirken, Eda Erdem’in etkili oyunuyla sarı lacivertliler ilk seti 26-24 kazandı.

İkinci sette Fenerbahçe’de öne çıkan Rus voleybolcu Arina Fedorovtseva oldu. Set sonuna kadar VakıfBank’ın yaklaşmasına izin vermeyen Sarı Melekler ikinci setten 25-20 galip ayrıldı.

Üçüncü sete ilk iki setin aksine VakıfBank iyi başladı. Özellikle Gabi’nin başarılı oyunuyla farkı açan ev sahibi takım seti 25-21 kazanarak durumu 2-1’e getirdi.

Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü sette 10-10 eşitliğin ardından oyunun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, kalan bölümde hata yapmadı ve seti 25-20, maçı da 3-1 kazandı.

Maçın en skoreri Fedorovtseva oldu

Arina Fedorovtseva kaydettiği 26 sayıyla maçın skoreri oldu. Stysiak 17, Eda Erdem Dündar da 14 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi. VakıfBank’ta ise Gabi Guimares’in 23 sayısı kazanmaya yetmedi.
Bu sonuçla VakıfBank ligde 11. maçında ilk yenilgisini alırken, Fenerbahçe 10. karşılaşmasında dokuzuncu galibiyetine imza attı. Sarı lacivertli oyuncular, galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.

Fenerbahçe’nin Polonyalı oyuncusu Magdalena Stysiak, çok iyi bir işe imza attıklarını söyledi. Kaydettiği 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan 22 yaşındaki pasör çaprazı, “Karşılaşmanın zor geçeceğini biliyorduk. VakıfBank çok güçlü bir takım. Maçın başında takım olarak savunmada, serviste ve blokta çok iyi bir performans gösterdik. Çok mutluyum” diye konuştu.

Eda Erdem, maç sayısını getiren Stysiak’ı sarılarak kutladı.

Fenerbahçe kaptanı Eda Erdem Dündar, da şunları söyledi: “Çok mutluyuz. Çok önemli bir galibiyet. VakıfBank çok güçlü. Bence enerjimiz yüksekti. Hata yapsak da oyunda kalmayı başardık. Yaptığımız hatada kalmadık, bir sonraki topu düşündük. Topları akıllı kullandık, çok fazla blok yemedik… İki ekip de iyi servis atıp oyunu bozmaya çalıştı ama şans topları da bizden yanaydı. Takım olarak oyun içerisinde kalmayı başardık. Çok keyifliyiz. Sezon uzun. Önemli bir galibiyet. Buraya gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Salonda Fenerbahçe’nin ağırlığı çok fazlaydı. Bize itici güç oluyorlar.”

Fenerbahçe ve Galatasaray aynı yollardan geçecekFenerbahçe ve Galatasaray aynı yollardan geçecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.