VakıfBank, Şampiyonlar Ligi biletini kaptı, Gabi’ye veda etti

Sultanlar Ligi'nde sezonu üçüncü sırada bitirip önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne giden son takımı belirleyecek serinin ikinci maçında VakıfBank ve THY karşılaştı. Rakibini 3-0'la geçen sarı-siyahlılar seriden zaferle ayrıldı.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
VakıfBank, Türk Hava Yolları'nı 3-0 mağlup edip seriyi kazandı.

Sultanlar Ligi play-off’larında sezonun üçüncüsünü belirleyecek serinin ikinci maçında VakıfBank, Türk Hava Yolları’nı ağırladı. 25-22, 25-22 ve 25-14’lük üç set sonucu zafere ulaşan sarı-siyahlılar, seriyi de 2-0 kazandı ve gelecek sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterme hakkı kazandı. VakıfBank böylece üst üste 17’nci kez Şampiyonlar Ligi’nde katılım hakkı elde etmiş oldu.

Gabi ve Ogbogu veda etti

VakıfBank’a uzun zamandır hizmet verip bir çok başarıda pay sahibi olan iki oyuncu, Gabi Guimaraes ve Chiaka Ogbogu, takımlarıyla son maçlarına çıktılar. 1753 gündür sarı-siyahlı formayı terleten Gabi bu süreçte 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonası 2 Sultanlar Ligi, 3 Kupa Voley ve 2 kez de Süper Kupa şampiyonluğu yaşamış, 2022 CEV Şampiyonlar Ligi’nde de MVP seçilmişti. Brezilyalı smaçör gelecek sezon Daniele Santarelli’nin çalıştırdığı Imoco’nun başarısı için mücadele edecek.

VakıfBank’da bir diğer veda eden isim ise Chiaka Ogbogu oldu. 2021’de Eczacıbaşı’ndan transfer edilen ABD’li orta oyuncu, takımıyla sayısız başarıya imza atmıştı. Maç sonu takımdan ayrılan isimlerle kalanlar arasında duygusal anlar yaşandı.

Efeler Ligi final serisinde ilk raunt Halkbank'ınEfeler Ligi final serisinde ilk raunt Halkbank’ın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.