Efeler Ligi final serisinde ilk raunt Halkbank’ın

Efeler Ligi'nde sezonun şampiyonunu belirleyecek final serisi başladı. Halkbank'ın Fenerbahçe'yi ağırladığı mücadeleden Ankara temsilcisi 3-1'lik zaferle ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Halkbank, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup edip seride 1-0 öne geçti.

Efeler Ligi final serisinin ilk maçında Halkbank, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-1 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Halkbank, setin başında yakaladığı seriyle skorda öne fırladı. Başarılı oyunuyla farkı koruyup daha da açan ev sahibi, ilk seti 25-17’lik skorla kazandı.

İkinci sete iki takım da karşılıklı sayılarla girdi. Setin ortalarında seri yakalayan Fenerbahçe 11-8’lik skorla öne geçti. Bu avantajını korumayı başaran sarı-lacivertliler 25-20’lik skorla maçta durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü sette de mücadele dozu yüksekti. Yakın skorda geçen karşılaşmada mini bir seri yakalayan Halkbank bir ara 15-13 öne geçti. Setin son bölümünde de bu avantajını korumayı bilen Ankara temsilcisi arayı daha da açarak seti 25-19 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti.

Fenerbahçe için tamam ya da devam setine Halkbank çok etkili başladı. Başından sonuna üstün götürdüğü seti 25-16 kazanan ev sahibi, maçtan da 3-1’lik skorla galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Final serisinde ikinci maç 14 Nisan Pazar günü Fenerbahçe ev sahipliğinde Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak.

Beşincilik yolunda avantaj Spor Toto’nun

Spor Toto, Arkas’ı 3-2 mağlup etti.

Efeler Ligi’nde sezonu beşinci sırada bitirip gelecek sezon CEV Challenge Kupası’na katılma hakkı kazanacak takımı belirleyecek eşleşmede Arkas ve Spor Toto karşılaştı. İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakada ilk dört set 25-21, 22-25, 19-25, 25-19’lik skorlarla bitti ve kazananı belirlemek için karar setine gidildi. Beşinci set büyük bir çekişmeye sahne oldu ve uzadıkça uzadı. Son bölümde az hata yapan taraf Spor Toto olunca kırmızı-beyazlılar setten 21-19, maçtan da 3-2’lik zaferle ayrılarak seride 1-0 öne geçti. İki galibiyet alan takımın sezonu beşinci sırada tamamlayıp Challange Kupası’na katılım hakkı elde edeceği serinin bir sonraki maçı 14 Nisan Pazar günü Spor Toto ev sahipliğinde Ankara’da oynanacak. Gerekmesi halinde üçüncü ve son karşılaşma 17 Nisan Çarşamba günü yine Başkent’te olacak. Seriyi kaybeden ekip ise gelecek sezon Balkan Kupası’nda boy gösterecek.

Efeler Ligi’nde play-off 7-8’incilik serisinin ilk maçında ise Alanya Belediyespor, konuk ettiği Bursa Büyükşehir Belediyespor’u 25-20, 21-25, 25-18, 25-16’lık setler sonucu 3-1 mağlup edip 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 14 Nisan’da Bursa’da oynanacak.

Fenerbahçe Atina'da önce yıkıldı sonra umutlandıFenerbahçe Atina’da önce yıkıldı sonra umutlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.