Varane: Oyuncuların istekleri dikkate alınmıyor

Manchester United forması giyen Fransız savunmacı Raphael Varane, İngiliz futbolunun yönetim organı FA ile yapılan görüşmeler sonrası alınan kararların, futbolcuların isteklerini karşılamadığını söyledi.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Varane'dan tepki.

İngiliz futbolu, bu sezona çeşitli yeni kurallarla giriyor. Bu kurallardan başlıcaları oyuncu değişiklikleri, gol sevinçleri gibi anlarda kaybedilen zamanın devre sonlarına olduğu gibi eklenecek olması. Bu kuralla beraber hakemlerin devre sonlarına ekleyecekleri uzatmalarla beraber 2022 Dünya Kupası’nda gördüğümüz gibi uzun duraklama bölümü bizi bekliyor.

Söz konusu kuralların kabul edildiği ve hakemlerle futbolculara tanıtıldığı toplantıda yer alan isimlerden Raphael Varane, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı: “Geçen hafta FA ile toplantımız vardı. Hakemlerden yeni kural ve kararlar hakkınada öneriler aldılar. Menajerler ve futbolcular ise futbol takviminin ne kadar yoğun olduğundan ve bu yoğunluğun yol açabileceği fiziksel ve mental sorunlardan bahsettik. Daha önce yaptığımız geri dönüşlere rağmen şimdi verdikleri karara göre: Yeni sezonda maçlar daha uzun olacak, daha sert mücadeleler olacak ve biz futbolcular duygularımızı daha az gösterebileceğiz. Kulübümüz ve taraftarlarımız için yüzde 100’ümüzü vermek adına istediğimiz tek şey daha iyi şartlar altında olmak. İsteklerimiz neden dikkate alınmıyor? Bir futbolcu olarak sevdiğim işi yapmaktan ötürü ayrıcalıklı hissediyorum ancak değişiklikler oynadığımız oyuna zarar veriyor. Maksimum seviyemizde olup taraftarlarımızın her hafta bizimle beraber olduğu olağanüstü performanslar ortaya koymak istiyoruz. Sevdiğimiz oyunu korumak ve taraftarlara elimizden gelenin en iyisini vermek istediğimiz için oyuncular ve yöneticiler olarak bu önemli konuları vurgulamamızın önemli olduğuna inanıyorum.”

Bilhassa İngiliz futbolundaki fikstür yoğunluğu bir süredir futbolcuların ve menajerlerin şikayet ettiği bir şey. Geçtiğimiz günlerde oynanan Community Shield maçının sonuna eklenen 8 dakikalık uzatma fazlasıyla dikkat çekmişti. Bu sezon Premier Lig’de oynanacak maçların çoğunda benzer duraklama dakikalarını görecek olmak maç sürelerinin kümülatif olarak bakıldığında 100 dakikayı geçeceğini gösteriyor. Bu da haliyle halihazırda yoğunluk dolayısıyla şikayetçi olan futbolcuların ve menajerlerin şikayetlerinin artarak devam etmesine neden olacak gibi duruyor.

Tarihin en pahalı savunmacısı: Josko GvardiolTarihin en pahalı savunmacısı: Josko Gvardiol

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.