Vargas şov yaptı, Zehra blokladı, Sultanlar zafere uzandı

Filenin Sultanları, Milletler Ligi Hong Kong etabı son maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1 mağlup etmeyi başardı. Melissa Vargas maç boyunca 30 sayı üretirken Zehra Güneş, 9 blok sayısıyla öne çıktı.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Milletler Ligi'nde 2. etap Dominik galibiyetiyle bitti.

Milletler Ligi’nde Hong Kong’daki ikinci etap maçları tamamlandı. Milli Takımımız, Dominik Cumhuriyeti’ne karşı parkeye çıktı. Maç son derece çekişmeli başladı. Skor dağılımının dengeli olduğu temsilcimiz, setin ikinci kısmından itibaren özellikle Vargas’ın etkili olmasıyla birinci seti 25-23 önde bitirdi.

İkinci set, adeta millilerin blok partisine sahne oldu. Zehra Güneş’in ön plana çıktığı kısımda savunmamız, rakip takımın hücumuna üstün geldi. Farkı artıran ve son kısma rahat giren temsilcimiz, yine Vargas’ın etkili oyunuyla sonuca gitti ve 25-19’la beraber durum 2-0’a geldi. Üçüncü set, tıpkı ilk sette olduğu gibi son derece çekişmeli geçti. Set sonuna avantajını taşıyan Dominik, her ne kadar savunmada toparlanıp mücadele seviyesini artırsa da Filenin Sultanları’na geçit vermedi 25-23’le maça tutundu.

Filenin Efeleri, Final Four'a Danimarka moraliyle gidiyorFilenin Efeleri, Final Four’a Danimarka moraliyle gidiyor

Karşılaşmanın dördüncü setinde ilk bölüm 6-3 Dominik üstünlüğüyle geçti. Ancak Vargas hücumda, Zehra ise savunmada tekrar devreye girdi ve gidişat değişti. Üstünlüğü ele geçiren Sultanlar, set sonunda rakibin dönüş çabalarını geri çevirdi ve 25-20’lik skorla sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Melissa Vargas ürettiği 30 sayıyla devleşti. Zehra, 9’u blok sayısı olmak üzere toplam 14 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Hande ise 12 sayıyla öne çıktı. Dominik cephesinde Jineiry Martinez 19, Gaila Gonzalez 18 sayıyla maçı tamamladı.

Milli Takım bu sonuçla Milletler Ligi’ndeki 8. maçında 6. galibiyetine uzandı. Sultanlar, bir sonraki maçını 28 Haziran Çarşamba saat 13.00’te Tayland’da Japonya’ya karşı oynayacak.

İtalya Çin’i 5 sette geçti

Hong Kong etabının son maçı 5 setlik büyük çekişmeye sahne oldu. İtalya-Çin mücadelesinin ilk iki seti 25-23’lük skorlarla iki ekip arasında paylaşıldı. Üçüncü seti Çin 25-18 kazandı. Ancak İtalya pes etmedi ve dördüncü seti 25-22, son seti 15-12 kazanarak Çin’i mağlup etti. Bu sonuçla Çin 6 galibiyette kalırken İtalya galibiyet sayısını 5’e yükseltti.

İtalyanlar geriden geldi zafere uzandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.