Verstappen ve Red Bull’dan Cidde’de gövde gösterisi

Formula 1'de 2024 sezonunun ikinci yarışı Suudi Arabistan'da koşuldu. Cidde caddelerinde zafer yine Max Verstappen'e giderken Sergio Perez Red Bull dublesini tamamladı. Podyumun üçüncü basamağı ise Ferrari pilotu Charles Leclerc'in oldu.

Spor 9 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Red Bull, Cidde'de de duble yaptı.

Formula 1 takımlarından Red Bull, iç savaşıyla ses getirdiği hafta sonunda yine pistte rakip tanımayarak Cidde sokaklarına damga vurdu. 2024 Suudi Arabistan Grand Prix’si için takımlar toplandığından beri padokta dönen dedikoduların ve ayrılık spekülasyonlarının hedefinde olan Avusturyalı takım, tüm oklar üzerine dönük olmasına rağmen Max Verstappen ve Sergio Perez’in damalı bayrağı ilk iki sırada görmesiyle Suudi Arabistan’dan tıpkı ilk yarışta olduğu gibi dubleyle ayrıldı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Verstappen, ilk virajda liderliğini korumayı bildi. Ardından gelen erken pit stop sonrası bir ara ilk sırayı kaybetse de kısa süre sonra tekrar geçiş yaparak konvoyun lokomotifine oturmayı başardı. Liderliği tekrar devraldıktan sonra adeta elini kolunu sallayarak finişe gelen Hollandalı, üst üste dokuzuncu, toplamda ise 56’ncı zaferine imza attı.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan bir diğer Red Bull pilotu Sergio Perez ise, aracının yarış temposundaki üstünlüğünden de yararlanarak ikinci sıraya yükseldi. Pit stop sonrası takımı tarafından güvenli olmayan biçimde yola salınan Perez, yarış komiserleri tarafından verilen beş saniyelik cezaya rağmen üstün temposuyla yeterli farka ulaşmayı başararak ikinci sırada kalmayı başardı ve kariyerinin 37’nci podyumuna ulaştı.

Yarışı üçüncü sırada tamamlayan isim ise Ferrari’nin Monacolu prensi Charles Leclerc oldu. Leclerc Red Bull’lara göre yavaş, ancak diğer rakiplerinden ise oldukça hızlı gözüktüğü yarışta rahat bir üçüncülük elde etti. 26 yaşındaki pilot son turda attığı en hızlı tur sayesinde ekstra bir puanın da sahibi oldu.

Ferrari’de apandisit ameliyatı geçiren Carlos Sainz yerine direksiyona geçen 18 yaşındaki İngiliz pilot Olivier Bearman, 11’inci sırada başladığı yarışta Lando Norris ve Lewis Hamilton gibi vatandaşlarının önünde yedinci sırada finiş gördü. Hatasız yakın sürüşüyle takdir toplayan Bearman, izleyiciler tarafından yapılan oylama sonucu “Günün Pilotu” seçilmeyi de başardı.

İşte yarışı puan barajında bitiren isimler:

1-Verstappen
2-Perez
3-Leclerc
4-Piastri
5-Alonso
6-Russell
7-Bearman
8-Norris
9-Hamilton
10-Hulkenberg

Formula 1’de sezonun bir sonraki yarışı 24 Mart tarihinde Avustralya’da koşulacak.

Suudi Arabistan'da ilk sıra Verstappen'inSuudi Arabistan’da ilk sıra Verstappen’in

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.