Vincenzo Montella: Avusturya’yı yenmemizi sağlayan Türk yüreği

Spor 4 Temmuz 2024
Vincenzo Montella, Avusturya galibiyetinden sonra büyük sevinç yaşadı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella Avrupa Şampiyonası’nda elde ettikleri başarılarla Türk vatandaşlarını mutlu etmenin kendisini gururlandırdığını söyledi. 50 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı ülkesinin yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport’a verdiği demeçte A Milli Takım’ın Euro 2024’teki performansını değerlendirdi. Montella’nın açıklamaları özetle şöyle…

Beni kendine aşık eden bir ülkeye karşı hissettiğim bir sorumluluk: Milli takımın aldığı başarılı sonuçların ardından Türkler sokaklarda kutlama yaptı. Onları mutlu etmek benim için gurur verici. Beni kendine aşık eden bir ülkeye karşı hissettiğim bir sorumluluktur. Benim gibi oyuncular da aynı sorumluluğu hissediyor. Avusturya’yı yenmemizi sağlayan Türk yüreğidir.

Avusturya maçı kendimizle ilgili bir rövanştı: Avusturya, mart ayında bizi hazırlık maçında 6-1 gibi farklı skorla yendi. Şimdi şunu söyleyebilirim ki bu maçı özellikle önemsiyordum. Bu Avusturya’ya karşı sportif bir intikam için değil, Avusturya son derece saygı duyduğum bir rakip ama bu daha çok kendimle ilgili bir rövanştı. Biz antrenörler, oyuncular rekabetçiyiz ama bu leke, benim profesyonel kariyerime ağır geliyordu.

Bir kurtarışın anatomisi... 'Kalede Mert Günok vardı' diyecekler Bir kurtarışın anatomisi… ‘Kalede Mert Günok vardı’ diyecekler 

Mert Günok adına çok memnunum: (Avusturya maçının son anlarında kaleci Mert Günok’un yaptığı kurtarışın sorulması üzerine) Bu, onun mesleği ve kesinlikle çok iyiydi. Onun adına çok memnunum.

Arda Güler muhteşem bir maç çıkardı: (Arda Güler’e yönelik soru üzerine) Muhteşem bir maç çıkardı ve kendisini dönüştürmeyi başardı. Çok koştu ki onu daha önce hiç böyle koşarken görmedim, takım için çalışıyordu. Onunla gurur duyuyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Bunları, ona özel olarak zaten aktardım.

Kenan Yıldız öğrenecek: Kenan Yıldız güçlü, hız konusunda muazzam bir tekniğe sahip. Maç içindeki anları ve savunma kısmını daha iyi idare etmesi gerekse de onsuz yapmak zor. O öğrenecektir.

Hollanda zorlu bir rakip: Euro 2024’te çeyrek finalde karşılaşacakları rakipleri Hollanda’nın sorulması üzerine) Turu atlama coşkusu artık geçti. Şimdi Hollanda’yı düşünmek durumundayız. Hollanda’nın zorlu bir rakip. Göreceğiz. Avrupa Şampiyonası’nın neredeyse tüm maçları sonuna kadar belirsizdi. Bir sonrakinin de öyle geçeceğini düşünüyorum. Futbolda her şey mümkün, bu turnuvada çok daha fazlası mümkün. Ancak dikkatli olmalıyız, gerginlik bizi kandırabilir. Gerginliğin grupta Çekya’ya karşı hayatımızı nasıl zorlaştırdığına bir bakın.

Türkiye-Hollanda maçına Fransız hakemTürkiye-Hollanda maçına Fransız hakem

Türk futbol tarihine adını yazdırmış isimlerle anılmak beni gururlandırıyor: Türk Milli Takımı ile belli başarılar elde etmiş teknik adamlar Fatih Terim ve Şenol Güneş’le kıyaslanıyorum. On yıllardır Türk futbol tarihine adını yazdırmış isimlerle anılmak beni gururlandırıyor. Fatih Terim ile iyi bir hukukumuz var, karşılıklı saygı var. Birkaç ay önce görüştük. O, Adanalı ki ben de orada çalıştım. O, Fiorentina’da görev yaptı sonra ben de. Aynı şekilde Milan ve Türk Milli Takımı da ondan sonra görev yaptığım takımlar. Kesişmeler kaderimiz.

Kendimle rekabet halindeyim: (Kariyerinin zirvesinde olup olmadığının sorulması üzerine) Milan ile 2016’da kazandığım İtalya Süper Kupası’nın benim için için harika bir duyguydu. Böyle anları çok fazla antrenör yaşamadı. Şu anda Türk Milli Takımı’nda çalışmaktan keyif alıyorum. Kendimle rekabet halindeyim. Bu nedenle üç yıl önce Türkiye’ye geldim. Kendimi burada test etmek istediğim için böyle bir karar aldım. Bu kolay olmadı ama Türkiye harika bir ülke.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.