Vincenzo Montella: Fena bir maç oynamadık

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 yenildi. Maçın ardından Vincenzo Montella millilerin fena bir maç oynamadığını belirtti.

Spor 22 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Montella'dan milli maç değerlendirmesi.

Milli Takım Avrupa Şampiyonası macerasının ikinci maçında hayal kırıklığına uğradı. İlk maçını Gürcistan’a karşı 3-1 kazanan milliler etkisiz kaldıkları ikinci müsabakada favorilerden Portekiz’e 3-0 yenildiler. Karşılaşmada ikinci ve üçüncü gollerde savunmadaki hatalar dikkat çekti. İkinci golde Samet, Altay’a geri pas attı, ikilinin anlaşmazlığında top çizgiyi geçti ve fark ikiye çıktı. Üçüncü golde savunma arkasına atılan topta Abdülkerim hamlesinde topu ıskaladı, Zeki ofsaytı bozdu, Ronaldo’nun asisten Bruno Fernandes farkı artırdı.

Türkiye böylelikle üç puanda kaldı. Portekiz altı puana çıkarak üst turu garantiledi. Milliler 26 Haziran Çarşamba akşamı 22.00’deki üçüncü maçta Çekya’dan en azından beraberlik almak durumunda kalabilir. Portekiz karşılaşması ardından Vincenzo Montella, performansı değerlendirdi. İtalyan, “Altay Bayındır ve Samet Akaydın’ın hataları, kadro tercihleri… Kısaca ne söylemek ister?” sorusuna “Maçla alakalı konuşursak daha iyi olur. Fena bir maç oynamadık. İlk 20 dkaika biz gole çok yaklaştık. İlk dakikalarda bu seviyedeki rakiplere gol bulmazsanız, işini zor oluyor. İlk gol sonrasız moral düştü, toparladık derken ikinci gol… Toparlamaya çalıştık, sonuna kadar mücadele ettik” diye yanıt verdi.

Arda Güler, Cristiano Ronaldo'ya meydan okuyor! Ama bugün değilArda Güler, Cristiano Ronaldo’ya meydan okuyor! Ama bugün değil

‘Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı’

Mert Günok’un sakatlığı nedeniyle oynamadığı karşılaşmada geçen kulüp sezonunu bir maç oynayarak kapatan Altay Bayındır’ı tercih eden Montella, bu karar hakkında “Üç tane iyi kalecimiz var. İtalya maçında Altay Bayındır iyi performans gösterdi. Galler maçında da sonradan girdi ve iyiydi. Bu sabah Mert Günok sakatlığıyla uyandık. Altay, Almanya maçında da iyiydi. Üç kalecimiz de iyi. Bir şeyler ters gidince ilk düşman Milli Takım’ın hocası oluyor. Bunun farkındayım. Karar verirken, bildiklerimi uyguluyorum” dedi.

Arda Güler’in ilk 11’de yer almaması gündem maddelerinden biriydi. Oyuncunun yorgunluk ve sakatlık riski problemleri olduğu söylenmişti. Montella, Arda ve İsmail Yüksek hakkında “İsmail Yüksek çok büyük sakatlıktan geri geliyor. 90 dakika oynamaya hazır dğeil. 45 dakika farklı, 0 dakika farklı. Zaman verdik, sonuna kadar bekledik. Arda Güler konusunda üzgünüm. Arda yorgundu ve sakatlık riski vardı. Oyuna alırken de düşündüm. 3-0’dayken bir gol atarız düşüncesiyle oyuna aldım” dedi. 

Montella daha sonra basın toplantısında “Arda ile ilgili bir ekleme yapmak istiyorum. Ekibimiz gerçekten bütün olmuş durumda. Bütün oyuncularla ilişkim çok iyi. Arda çok iyi, çok zeki bir oyuncu. Gerçekten tutkuyla oynayan bir oyuncu. Ama sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıktı. İlk yarının sonunda konuştuk. O yüzden spekülasyon ve kötü niyet çok istediğimiz bir şey değil. O yüzden çok iyi oyunculardan oluşan bir takımın da canını sıkmak istemem” dedi. İtalyan “Bugün bu maçı analiz ediyoruz, yarından itibaren Çekya maçını düşünürüz. Böyle bir ekibe karşı hata yaptığınızda telafisi olmuyor, cezalandırılıyorsunuz. Kendi oyuncularımıza baktığınızda, oyuncularımızın bir kısmı iki maç peş peşe oynamaya alışkın değil. Dört günde bir maça çıkmak farklı bir durum. Aynı oyuncularla oynamak mümkün değildi. Aynı defansif hattı kullanmak mümkün olmadı. Teknik ve taktik açıdan bakacak olursak aslında bir değişiklik yaptık. İkinci maçta 11’ini değiştiren tek hoca ben değilim, Portekiz de değiştirdi” dedi.

Portekiz'e karşı milli hüzün! İş son maça kaldıPortekiz’e karşı milli hüzün! İş son maça kaldı

Arda’dan paylaşım

Tartışmalar sürerken birçok kişi Arda’nın sakatlık riski olmasına rağmen neden son bölümde oyuna alındığı konusunda eleştirilerde bulundu. Montella’nın açıklamalarını çelişkili bulan kesimin kafasındaki soru işaretlerini gideren paylaşım yine Arda’dan geldi. Genç yıldız, teknik direktörüyle arasında bir problem olmadığını ilan edercesine sosyal medya hesabından aşağıdaki görseli paylaştı. Arda bir diğer paylaşımında da “Bu takıma inanmaktan ve bizi desteklemekten vazgeçmeyin çünkü biz son dakikaya kadar ülkemiz için savaşmayı bırakmayacağız” dedi.

Arda Güler’den Montella paylaşımı.

‘Hocamıza saygı duydum’

Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan futbolculardan Yunus Akgün “Çok üzgünüz. Zaman zaman istediklerimizi yaptık. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek, farklı bir maç olabilirdi. Şanssız goller yedik. Portekiz iyi takım, cezalandırıyor. Bu maçı unutmak istiyoruz. Her şey bizim elimizde, kazandığımızda gruptan çıkacağız. Soyunma odasında hocamız ve Hakan ağabey konuştu. Biten bir şey yok, taraftarlarımız desteğini eksik etmesin” dedi. İsmail Yüksek “Açık konuşmak gerekirse şanssız bir sakatlık yaşadım. 60 gündür oynamıyordum. Şu an kendimi iyi hissediyorum, hocamız sonradan girmemin daha mantıklı olduğunu söyledi. Ben de mantıklı buldum ve saygı duydum. Hocamızın aksine bir şey söylemek doğru olmaz” diye konuştu.

Portekiz antrenörü Roberto Martinez “Böyle maçlarda ilk gol çok önemlidir. İlk golü attıktan sonda daha sakin ve daha güvenli devam ediyorsunuz. Kontrollü oynuyorsunuz. Türkiye’ye karşı iyi savunma yapmalısınız. Gol yemedik ve bu iyi bir şey. Cristiano Ronaldo son golde vurmadı, pas attı. Bu harika bir şey. Portekiz futbolu adına bu güzel bir şey.” dedi. Martinez basın toplantısında Gürcistan maçında rotasyon yapacağını söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.