Viyana’da Türk Marşı hüzünlü çalıyor! Farklı yenilgi

A Milli Takım Avusturya ile hazırlık maçında çöktü. Maç 6-1 biterken Türkiye'nin tek sayısı Hakan Çalhanoglu'nun penaltısıyla geldi.

Spor 27 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye, Avusturya'ya farklı mağlup oldu.

2024 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türkiye A Milli Futbol Takımı Avusturya deplasmanına çıktı. 22 Mart akşamı Macaristan’a konuk olan ve rakibine 1-0 yenilen millilerin hedefi iyi bir prova yapmak ve eksiklerini görüp güçlü yanlarını sergilemekti. Real Madrid’de forma giyen genç yıldız Arda Güler 11’deydi. Kerem Aktürkoğlu ve İrfan Can Kahveci’nin yanı sıra ön tarafta Kenan Yıldız da vardı. Orta sahada da İsmail yerine Salih 11’de yer alıyordu. Türkiye Macaristan maçına göre bu karşılaşmaya ilk 11’de 9 değişiklikle başlıyordu.

Maç adeta golle başladı. Avusturya Milli Takımı önde baskı yaparak karşılaşmaya başladı. Çıkarken Salih’in yaptığı top kaybı pozisyona dönüştü. Kalede başlayan Uğurcan Çakır ilk pozisyonu başarıyla kurtardı. Ancak dönen topta Schlager golü kaydetti.

Milli Takım gole reaksiyon vermek için atak oynadı. 6. dakika Kerem’in ceza alanı önünden şutu az farkla auta gitti. 23. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Kenan’ın kafa vuruşu rakibin eline çarptı. Yapılan VAR incelemesi sonrası penaltı kararı çıktı. 25’te Hakan Çalhanoğlu gözüne lazer tutulmasına karşın bundan etkilenmedi, hata yapmadı, durumu 1-1’e getirdi.

Karşılaşma boyunca savunmadan top çıkarmakta zorlanan Türkiye Milli Takımı bu sıkıntıyı 44. dakikada da yaşadı. Bir türlü topu uzaklaştıramayan milliler dolayısıyla Uğurcan Çakır’ın koruduğu kaledeki tehlike savuşturulamadı. Gregoritsch yerden köşeye vuruşunu yaptı, Uğurcan’ın müdahalesi golü engellemeye yetmedi. İlk yarı 2-1 bitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf ev sahibi Avusturya oldu. Tribünlerde Türk taraftarlarının da yoğun desteğinin hissedildiği karşılaşmada 49. dakika farkın ikiye çıktığı dakika oldu. Gregoritsch kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

59. dakikada Avusturya yine atak geliştirdi. Savunma arkasına atılan topta yan hakem ofsayt bayrağını kaldırırken Kaan Ayhan rakibiyle girdiği ikili mücadelede faul yapmıştı. Yapılan VAR incelemesi sonucu pozisyonun ofsayt olmadığı anlaşıldı ve Avusturya penaltı kullandı. Gregoritsch’in penaltıdan attığı golle farkı üçe çıkardı ve hat-trick yaptı.

74’te bu kez Barış Alper Yılmaz savunma arkasına hareketlendi. Çaprazdan ters ayakla vuruşunu yapan Barış Alper golü kaydetti. Pozisyonun öncesinde penaltı olabileceği gerekçesiyle hakem VAR’a gitti. Penaltı kararı çıkması sonrası gol iptal oldu. Bu kez Baumgartner topun başına geçti ve skoru 5-1’e getirdi.

Maça noktayı koyan isimse 90+6. dakikada Maximilian Entrup oldu. Entrup’un golüyle Milli Takım Viyana’dan 6-1’lik farklı mağlubiyetle ayrıldı. 

Vincenzo Moıntella maç sonu değerlendirmesinde “Kimsenin beklemediği bir sonuç. Ülkemiz için üzgünüz. Ama bu tarz maçlarda, tekrar kafanızı kaldırıp kendi cesaretini ortaya koyma fırsatı verir. Bunun üstünde durmak gerekiyor. Böyle mağlubiyetlerden sonra bizi yıkabilecek analizler yapmamak lazım yoksa çok basit olur. İlk yarıda takım fena oynamadı. Duruşumuz iyiydi, keyif verdi ilk yarıda gösterdiğimiz futbol. Dakikalar geçtikçe birlikteliğimiz bozuldu. Tempo da yükseldikçe, bazı futbolcularımız da çok oynamadıkları için bize bu şekilde dönüşü oldu. Bu tarz mağlubiyetler de genç milli takımı geliştirir. Bunları da yaşayıp birlikte gelişmemiz gerekiyor” dedi.

Montella karşılaşma sonunda yenilgiyi değerlendirdi.

Montella mağlubiyetin sorumlusunun kendisi olduğunu belirtti ve EURO 2024’e giderken ideal bir 11 belirleyebileceğini söyledi. Gol yollarında kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Montella “ikinci yarıda da onların golünden sonra birlikteliğimizi bozduk ve sonrasında olanlar oldu. Bu sonuç için çok üzgünüm. Bazı test etmemiz gereken bölgeler de vardı. İstediğim cevapları aldım açıkçası. Bugünden itibaren de maçları izlemeye devam edeceğiz ve en iyi grubu bir araya getirmeye çalışacağız” dedi.

İtalyan, kaybetmek için en doğru zamanın şimdi olduğunu vurguladı. Montella yaptığı değerlendirmede “İlk yarıda oynadığımız futbol, fena bir futbol değildi. Şu detayları unutmamak gerekiyor, kendi kulüplerinde az süre alan oyuncular, genç oyuncular da vardı, bu ritimde oynamaya alışkın olmayan oyuncular da vardı. Bunu da hesaba katmamız gerekiyor. İlk yarıda pozisyonlara da girdik. Aslında baktığınızda, bu ağır mağlubiyetten sonra dengelerin benim tarafımdan gelmesi gerekiyor. Almanya galibiyetin sonra da dengeli kalmamız gereken anlar vardı” dedi.

Ülke neyse Milli Takım da oÜlke neyse Milli Takım da o

‘Oyun kurmak zorundasın’

Montella çıkarken kaptırılan top kayıplarıyla alakalı “Birinci bölgede sayısal üstünlüğün varsa, geriden oyun kurmak zorundasın. Senden 7 kişi varsa ve rakipten 5 kişi varsa o bölgede, oyun kurmak zorundasın. Bu oyunu kuramıyorsan da başka bir spor yapman gerekiyor” dedi. Türk futbolunda son dönemdeki kaotik ortamın etkisinin olup olmadığı sorusuna Montella “30 yıldır ben bu işin içindeyim ve 30 yıldır bu tarz problemlerin yaratıldığını görüyorum. Bunlar çok normal şeyler. O yüzden zihinsel gücüm olmasaydı bu işi yapamazdım” dedi.

İtalyan hoca farklı mağlubiyet sonrası istifayı düşünüp düşünmediği sorusuna “Bu soruya cevap vermeyeceğim. Provokasyon olduğunu düşünüyorum. Siz mesela soru sorarken hata yaptığınızda işi bırakıyor musunuz?” yanıtını verdi. Milli futbolculardan Salih Özcan ise karşılaşmayı “”Bizim için zor bir gün. Böyle maça girmeyi düşünmedik. İlk yarıda fena değildik. Zor bir gün. İlk yarıda son dakikalarda ikinci golü yememiz kötü oldu. İkinci yarı, maçı elimizden verdik. İkili mücadele alamadık. Üzücü bir gün. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Herkes üzgün ama kafamız yerde olmayacak. Soyunma odasında da konuştuk. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Şimdi iki hazırlık maçı daha var. Bu maçı unutacağız. Daha iyisini yapabileceğimizi düşünüyoruz” diyerek yorumladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.