Voleybolun zafer gecesi… Halkbank şampiyonu kupa dışına itti

Erkekler Şampiyonlar Ligi play-off maçında Halkbank, son üç sezonunun şampiyonu ZAKSA'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Arkas ve Fenerbahçe de CEV Kupası'nda son dörde kalmayı başardı.

Spor 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Nimir Abdel-Aziz maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Erkekler Şampiyonlar Ligi play-off karşılaşmasında deplasmanda 3-2 yenildiği ZAKSA’yı Ankara’da ağırlayan Halkbank mücadeleye kötü başladı. Polonya temsilcisi 4-0’la maç başında öne geçti ve ardından farkı daha da artırıp açılış setinde skoru 10-3’e getirdi. Devamında toparlanan Halkbank farkı bir ara ikiye kadar düşürse de beraberliği setin sonunda, 24-24’te yakalayabildi. Bu anın ardından gerilim filmi gibi geçen set sonunda iki takım da kolay pes etmedi. Ankara temsilcisi ilk setin sonunda psikolojik savaştan galip çıktı ve 32-30’luk skorla ilk seti hanesine yazdırıp 1-0 öne geçti.

İkinci sete bu momentumla etkili giren Halkbank setin başlarında beş, ortalarında ise sekiz sayılık farkla öne geçti. Kalanında geri dönüşe izin vermediği ikinci seti 25-21 kazanan başkent temsilcisi 2-0 öne geçti.

Maçı altın sete götürmek için üç set üst üste kazanmaktan başka çaresi olmayan ZAKSA üçüncü sette Halkbank’ı çok zorladı. Setin sonlarına kadar başa baş giden mücadelede skor 17-17’ye geldi. Artık maçı ve turu bitirecek yumruğu atma görevi ise Halkbank’ın yıldız pasör çaprazı Nimir Abdel-Aziz’e düştü. Setin sonuna ağırlığını koyan Hollandalı takım kaptanının oyunuyla skoru 25-22’ye getiren Halkbank maçı 3-0 kazandı.

Bu zaferle Şampiyonlar Ligi’nin son üç yılına ambargo koyup üst üste şampiyonluklar kazanan rakibi ZAKSA’yı henüz play-off turunda elemeyi başaran Halkbank çeyrek finale yükselen taraf oldu. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu 28 sayıyla oynayan kaptan Nimir Abdel-Aziz seçildi. Hollandalı maç sonu röportajında “Maçın kaderini ilk set belirledi. Çok büyük farktan geri dönmeyi başardık. Çok mutluyuz.” dedi.

Halkbank’ın çeyrek finaldeki rakibi İtalya temsilcisi Lube oldu. Türkiye A Milli Voleybol Takımı oyuncularından Adis Lagumdzija’nın formasını giydiği Lube’yi Halkbank’ta oynayan kardeşi Mirza Lagumdzija’yla karşı karşıya getirecek maç, geçen sene CEV Kupası finalinde karşılaşan ikiliyi yine birbirlerine rakip yapacak.

Fenerbahçe çeyrek finalde set vermeden tur atladı.

Arkas ve Fenerbahçe yolu yarıladı

CEV Kupası’nda mücadele eden Arkas ve Fenerbahçe ise rakiplerini eleyerek yarı finale yükseldi. İlk karşılaşmada 3-2 yenildiği Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u İzmir’de 3-0 mağlup eden Arkas, adını son dört takım arasına yazdırdı. Fenerbahçe ise sahasında Belçika’nın Greenyard Maaseik ekibini 3-0 yendi.İlk maçı da aynı skorla kazanan Fenerbahçe yarı finale yükseldi.

Eczacıbaşı 'çeyrek' dediEczacıbaşı ‘çeyrek’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.