Volkan Demirel’den Courtois’ya: Biraz hassasmış

Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan karşılaşma Thibaut Courtois'ya atılan yabancı maddeler nedeniyle bir süre durdu. Durumu değerlendiren eski kaleci Volkan Demirel esprili bir yorum yaptı.

Spor 30 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Volkan Demirel'den esprili Thibaut Courtois yorumu.

Real Madrid geçen akşam Atletico Madrid’e konuk oldu. Çekişmeli maçın ikinci yarısında gol bulan Real 1-0 öne geçti. Golün ardından sevinen Thibaut Courtois ile eski takımı Atletico Madrid’in taraftarları arasında atışma yaşandı. Atışmanın ardından Atletico taraftarları sahaya birkaç yabancı madde attı. 67. dakikada maçın hakemi oyunu durdurdu ve olaylar yatışana kadar oyuncuları soyunma odasına gönderdi. Karşılaşma yaklaşık 15 dakika durduktan sonra devam etti.

Maç 1-1 sonuçlandı. Atletico beraberlik golünü duraklama anlarında buldu, gole en çok haftanın kaybedeni Barcelona sevindi. Öte yandan Courtois’nın da maçta sakatlandığı ve milli ara dönüşüne kadar sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Real Madrid iyi götürdüğü maçı son anlarda iki puan kaybederek kapatırken gecenin en akılda kalan anı elbette Courtois’ya birkaç çakmak atılıp oyunun bu sebeple durmasıydı.

Maçın ardından konuşan Atletico Madrid’in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone olaylar hakkında “Courtois’ya sakin olmasını söyledim. Bu olayları gerçekleştiren kişiler hakkında kulüp bir karar alacaktır. O insanlara tribünde ihtiyacımız yok, ama bu yapılanları haklı çıkarmaz. Kurbanı oynayan kişilere karşı dikkatli olun. Courtois’nın kalabalığı kışkırttığını, güldüğünü görebilirsiniz. Yetkililer harekete geçmeli ve kışkırtanlara da yaptırım uygulanmalı. Yaptırım almadığınız için her şeyi yapmanıza izin veriliyor” diye konuştu.

Olaylarla ilgili Türkiye’de de yorumlar yapıldı. Dün akşam spor programında Courtois’nın maruz kaldıklarını değerlendiren eski milli kaleci Volkan Demirel esprili bir yaklaşımda bulundu. Program partneri Ümit Karan’ın “Volkan sana neler neler atıldı” demesi üzerine söz alan Demirel “Bursa, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor maçlarında çok oluyordu… Bir tane bile bir şey isabet etmedi! Ve bana madde attıkça ben daha iyi oynuyordum. Courtois 1-2 maddeyle gitti. Hassasmış” dedi. Demirel’in bu yorumu stüdyodakileri güldürürken akıllara eski kalecinin yaşadıkları geldi.

Kariyerinin büyük bölümünde Fenerbahçe’nin kalesini koruyan Volkan Demirel çok zorlu deplasmanlarda sahne aldı. Bursaspor, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş gibi deplasmanlarda taraftarların hedef aldığı ve Fenerbahçe’de en sevmediği futbolculardan olan Volkan zaman zaman zorlu anlar yaşadı. Oyuncunun sahada olduğu maçlarda ayakkabıdan bozuk paraya, çakmaktan rakı şişesine birçok yabancı madde atıldı.

Fenerbahçe'de Tadic sazı eline aldıFenerbahçe’de Tadic sazı eline aldı

Wilfried Zaha Fransa'da da tepki çekiyorWilfried Zaha Fransa’da da tepki çekiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.