Wang Yuanyuan Çin-Türkiye maçının sonrasını anlattı: İki takım da ağlıyordu

Filenin Sultanları, Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti. Milliler çeyrek finalde Çin'i 3-2 yendi. Maç sonrası yaşanan duygu dolu anları Wang Yuanyuan anlattı.

Spor 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Yuanyuan, Çin-Türkiye maçı sonrası yaşananları anlattı.

Wang Yuanyuan dünyanın en gözde orta oyuncularından biri. Voleybolun güçlü ekollerinden Çin için mücadele eden Yuanyuan ülkesi takımlarından Tianjin için de ter döküyor. Yuanyuan, Çin takımıyla beraber Olimpiyat Oyunları çeyrek finalinde Filenin Sultanları’na rakip oldu. Son derece zorlu mücadele Sultanların 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı. Böylelikle altın madalya hedefiyle turnuvaya gelen Çin ilk dörde kalamadı. Sultanlar tarihinde ilk kez yarı final sevinci yaşadı.

Karşılaşmanın ardından Yuanyuan’ı teselli eden isimlerden bir tanesi Melissa Vargas’tı. Vargas, kariyerini Çin’de sürdürdüğü dönemde Tianjin forması giymiş ve Yuanyuan ile takım arkadaşlığı yapmıştı. Yetenekli sporcu o anları “Türkiye maçından sonra Tianjin’den takım arkadaşlığı yaptığım Melissa Vargas üzgün olduğumu gördü ve beni teselli etmeye ve bana sarılmaya geldi. Bence bu olimpiyat ruhu olabilir. Biz ikimiz sahada rakip, saha dışında da arkadaşız” diyerek anlattı.

Olimpiyat ünlüsü Raygun herkesi kandırdı mı?Olimpiyat ünlüsü Raygun herkesi kandırdı mı?

Voleybolun Sesi’nin haberleştirdiği Yuanyuan’ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar şöyle devam etti: “Herkes Vargas’ın sahada sadece güçlü tarafını görmüş olabilir. Onun servisi, hücumu, boyu, hızı ve gücü erkeksi kadın teknolojisinin mevcut gelişme eğilimini tam olarak gösteriyor. Ancak özel hayatında tam tersine çok yumuşak dilli, nazik ve sevimli bir kızdır. Aynı zamanda çok mütevazı ve mükemmel bir kadın voleybol oyuncusu. Tianjin takımındayken onunla çok iletişim kurduk ve ondan öğreneceğim çok şey var ve ona çok hayranım.”

Deneyimli sporcu olimpiyatlar hakkında “Maçtan sonra her iki takımın da birçok üyesinin ağladığını gördüm, ikimiz de değerli rakipleriz ve biz de böylesine şiddetli bir oyunu küresel seyirciye adadık. Olimpiyat oyunları sayesinde dünyanın en iyi sporcularıyla yarışıyorsunuz ve gerçekten çok şey kazanıyorsunuz. Paris Olimpiyatları’ndaki yolculuk artık sona erdi ve son üç yıldaki çabalarımı teyit ediyorum. Son üç yıldır kendimi geliştirmek adına her yıl var gücümle antrenman yapıyor ve yarışıyorum. Bu üç yıllık rekabette antrenman sonuçlarımın yıldan yıla geliştiğini görebiliyorum. Bu, deneyim sayesinde kendimin daha iyi bir versiyonu haline geldim ve bu da beni daha iyi kılıyor. Çok mutluyum” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye yarı final mücadelesinde İtalya ile karşı karşıya gelmiş ve rakibine 3-0 yenilmişti. Daha sonra ABD’yi 3-0 yenen İtalya altın madalyaya uzanırken Türkiye bronz madalya maçında Brezilya’ya 3-1 yenilerek dördüncülükle yetinmişti.

Gönüllerin Sultanları Egonu'yu durduramadı! Son rakip Brezilya, hedef bronz madalyaGönüllerin Sultanları Egonu’yu durduramadı! Son rakip Brezilya, hedef bronz madalya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.