Melissa dünya rekoru kırarken Filenin Sultanları gözdağı verdi

Dünyanın 1 numarasında bulunan Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası'na İsveç'i 3-0 yenerek başladı. Melissa Vargas, saatte 112 kilometreye ulaşan vuruşuyla 'en hızlı servis' rekorunu kırmayı başardı.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas, İsveç karşısında 19 sayıyla en skorer oyuncu oldu

Tarihinde ilk defa Milletler Ligi’nde şampiyon olan ve dünya sıralamasında 1. sıraya çıkan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na İsveç maçıyla başladı. Almanya’daki maçta Türk taraftarlar Filenin Sultanları’nı yalnız bırakmamak için salonu doldurmuştu.

Bu bir ilk... Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?Bu bir ilk… Sosyal medya fenomeni Dilan Polat nasıl Fenerbahçe kadın voleybolunun yeni sponsoru oldu?

Karşılaşmanın ilk seti dengede başladı. Filenin Sultanları farki 19’lu sayılara kadar açmayı başaramadı. Burada sahneye Ebrar Karukurt ve Melissa Vargas çıktı. Aldıkları sayılarla skoru 24-20’ye getirdiler. Ardından Isabelle Haak’ın sayılarıyla skor 24-22’ye gelince antrenör Danielle Santarelli mola aldı. Molanın dönüşünde Ebrar Karakurt seti 25-22 bitirdi. Set içinde Filenin Sultanları’nın yıldızı Melisa Vargas kullandığı servis atışında topu saatte 112 kilometre hızla karşı alana gönderdi. Bu vuruş ‘en hızlı servis’ olarak kadın voleybol tarihine geçti. Eski rekor 11.4 kilometre hızla Eczacıbaşı’nda forma giyen  Tijana Boskovic’e aitti.

Guidetti’nin yardımcılarının vize krizi çözüldüGuidetti’nin yardımcılarının vize krizi çözüldü

Turnuvanın ilk maçı olması nedeniyle karşılaşmaya gergin başlayan A Milli Takım ilk seti aldıktan sonra rahatladı. İkinci setin başından itibaren Filenin Sultanları üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. Farkı açan ve bunu korumayı başaran Türkiye seti 25-18 kazanarak durumu 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete İsveç kadrosunun büyük bir bölümünü değiştirerek başladı. Ancak değişiklikler oyunun gidişatını değiştirmedi. Elif Şahin’in servis turunda Türkiye 3-0 ile başlayınca İsveç mola aldı. Ancak bu bile Filenin Sultanları’nı hızını kesmedi. İsveç ilk sayısını 6-0’dan sonra aldı. Setin ortalarında farkı daha da açan Milli Takım, 20-10’luk üstünlüğü yakaladı. Vargas’ın servis turunda yine bir seri yakalayan Filenin Sultanları 25-13’lük skorla karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Voleybol şöleni 2053 yıllık arenada başladıVoleybol şöleni 2053 yıllık arenada başladı

Kaptan Eda Erdem, maç sonu yaptığı açıklamada “Turnuvanın ilk maçları zor olur. Tam olarak iyi oynadığımızı söylemem ama net bir skor aldık. İyi servisler attık. Bu konuda çok çalışıyoruz. Maçı sanki Türkiye’de oynadık. bizi desteklemeye devam etsinler” dedi.

Resmi maçlarda üst üste yedinci galibiyetini alan başantrenör Danielle Santarelli ise şunları söyledi: “İstediğimiz gibi başlamadık. Oyuncularımız daha sonra açıldı. Turnuvalara böyle başlamak iyidir. Önümüzde uzun bir turnuva var. Çok iyi servisler kullandık.”

Daniele Santarelli ikide iki peşindeDaniele Santarelli ikide iki peşinde

Avrupa Voleybol Şampiyonası’na iyi bir başlangıç yapan Türkiye turnuvada ikinci maçını pazar günü Azerbaycan’a karşı oynayacak. Maç programı şöyle…

20 Ağustos 2023 21.00 Türkiye Azerbaycan

21 Ağustos 2023 18.00 Çekya Türkiye

23 Ağustos 2023 18.00 Yunanistan Türkiye

24 Ağustos 2023 21.00 Türkiye Almanya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.