Wilfried Zaha Premier Lig’e dönebilir

Wilfried Zaha Galatasaray'da sadece bir sezon geçirdi, ancak sarı-kırmızılılar onun Premier Lig'e geri dönmesine hazır; çünkü yüksek maaşını karşılamakta zorlanıyorlar.

Spor 30 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İngiliz basını, Zaha'nın adaya dönme ihtimalini yazdı.

İngiliz gazetelerinden Mirror Galatasaray futbolcusu Wilfried Zaha’nın geleceğine dair bir haber paylaştı. Uzun yıllar Premier Lig’de top koşturup geçen yaz kariyerinde ilk kez ada dışına çıkan Fildişili oyuncu için İngilizler dönüş ihtimalini yüksek görüyor.

Mirror’a göre Galatasaray Zaha’yı henüz geçen yıl kadrosuna katmasına karşın haftalık 300 bin sterlini bulan maaşını artık karşılayamadığı için düşük ücretle elden çıkarma niyetinde. Sarı-kırmızılı kulüpteki yetkililer Zaha’nın satılabilir olduğunu İngiliz kulüplerinin temsilcilerine de bildirdi.

Galatasaray etkileyici şampiyonluk sezonunda iyi performans göstermesine rağmen Zaha’yı ‘sembolik bir ücret’ karşılığında serbest bırakmaya hazır. Fildişi Sahilli oyuncu dokuz gol attı ve Şampiyonlar Ligi’nde de oynadı, ancak kulüp onu maaş bütçesinden çıkarmak zorunda.

Zaha İngiltere’nin en üst ligine geri dönmek istiyorsa maaşında önemli bir düşüşü kabul etmek zorunda kalacak. Galatasaray’ın ona tazminat ödeyerek serbest bırakması da bir seçenek; bu da onun bonservis bedelsiz transfer olması anlamına gelecek.

Palace, West Ham ve Wolves Zaha’yla ilgilenenler arasında ve bonservis bedeli olmadan transfer edilmesi ihtimali bu kulüplerin iştahlarını kabartıyor. Ancak bu durumda Galatasaray mali zarara katlanmak zorunda kalacak.

Zaha’nın eski takımı Crystal Palace’ın ilgisinin seviyesi henüz belli değil. Bayern Münih’e gidecek olan Michael Olise takımdan ayrılmak üzere ve şu an Avrupa Şampiyonası’nda olan İngiltere kanat oyuncusu Eberechi Eze ile Manchester United ve Arsenal ilgileniyor. Zaha Güney Londra’ya geri dönerse Palace taraftarları arasında iyi bir hava yaratabilir.

Manchester United’a genç yaşta transfer olup etkili olamayan Zaha, Palace’a döndükten sonra kendisine başarılı bir kariyer inşa etmişti. “Gerçekçi olarak, ya bundan ders çıkarıp gelişirsiniz ya da yok olursunuz diye düşündüğüm bir dönemden geçtim” diyen Zaha Palace’a dönüş ve kariyerini yükseltme dönemini “ben asla yok olmayacaktım. Bu karakterimi geliştirdi. Kariyerimin bir yere gidip çalışmadığı için yok olmasına izin vermemekte kararlıydım. Ulaşmak istediğim yere ulaşmak için kararlıydım ve bugün buradayım” diyerek anlatmıştı.

Zaha’nın Galatasaray’daki geleceğinin belirsizliği sürüyor. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz’ın ayrılma ihtimaline ek Nicolo Zaniolo’nun da sarı-kırmızılılardan bonservisiyle transfer olma durumu göz önüne alındığında Okan Buruk’un Zaha’yı kaybetmeye ne kadar sıcak bakacağı belirsiz.

Zaha taraftara çıkıştı: Okan Buruk'u kızdıracak sözlerZaha taraftara çıkıştı: Okan Buruk’u kızdıracak sözler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.