Wimbledon tek kadınlarda finalin adı Krejcikova-Paolini

Wimbledon'da gün tek kadınlar yarı final maçlarıyla geçildi. Turnuvanın favorilerinden Elena Rybakina, Çek rakibi Krejcikova'ya yenilerek sevenlerini üzdü. Jasmine Paolini ise Roland Garros'nun ardından üst üste ikinci Grand Slam finaline yükseldi.

Spor 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Wimbledon'da tek kadınlar finaline yükselen isimler belli oldu.

Sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası Wimbledon’da tek kadınların yarı final maçları oynandı.

Roland Garros’da bu yıl kariyerinin ilk grand slam finalini oynayan Jasmine Paolini’nin kariyerinin en iyi derecesini elde ederek yarı finale kadar yükselen Donna Vekic’le karşılaştığı maç büyük çekişmeye sahne oldu. İlk seti 6-2 kaybeden Paolini,ikinci. seti 6-4, final setini de 7-6 kazanarak 2 saat 51 dakika sonunda korttan 2-1 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı. Bu maç Wimbledon tarihinin tek kadınlardaki ez uzun süren karşılaşması olarak da kayıtlara geçti. İtalyan raket Paolini, 2016’dan sonra aynı sezonda hem Roland Garros hem de Wimbledon’da final gören ilk tenisçi oldu. Sekiz yıl önce bunu başaran isim Serena Williams’tı.

Diğer yarı final maçında ise kimilerine göre turnuvanın en büyük şampiyonluk favorisi olarak gösterilen 2022 Wimbledon kazananı Elena Rybakina, 31 numaralı seribaşı Barbora Krejcikova’yla karşılaştı. Rybakina ilk seti 6-3’le hanesine yazdırsa da Çek raket Krejcikova yılmadı. Geriden gelip 6-3 ve 6-4’lük skorlarla üst üste iki set kazanan Krejcikova maçtan da 2-1 galip ayrılarak finale yükseldi. 2021 Roland Garros şampiyonu Çek raket kariyerinde ikinci kez bir Grand Slam finalinde mücadele edecek.

Wimbledon’da ilk kez final oynayacak Paolini ile Krejcikova arasındaki karşılaşma, 13 Temmuz Cumartesi günü oynanacak.

Wimbledon'da Elena Rybakina yolu yarıladıWimbledon’da Elena Rybakina yolu yarıladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.