Wimbledon’da tek erkekler finalinin adı kondu

Wimbledon’da tek erkekler yarı final maçlarında Novak Djokovic Jannik Sinner’i; Carlos Alcaraz Daniil Medvedev’i mağlup ederek finale yükseldi. Final pazar günü.

Spor 15 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
1 ve 2 numara şaşırtmadı, finalde eşleşti.

Wimbledon tek erkeklerde dün yarı final heyecanı yaşandı. Günün ilk maçında 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Jannik Sinner’le karşılaştı. Maçın henüz başında kırdığı setle rakibine üstünlük kuran Nole, ilk seti 6-3 kazandı. Djokovic, ikinci setin başında da servis kırdı ve daha az basit hata yaparak üstünlüğü sürdürüp 6-4’le durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü set ilk iki sete nazaran bir nebze daha çekişmeli geçti. Sinner, skor 5-4’ken iki kez servis kırma ve seti bitirme şansı elde etse de Novak buna izin vermedi. Sırp raket maçı tie break oyunu sonunda 7-6 galip bitirdi. Novak Djokovic bu sonuçla beraber kariyerinde 35. kez grand slam finaline çıkmayı başardı. Sırp, bu aladan Chris Evert’e ait rekoru da kırdı.

Wimbledon’da tek kadınlar finalinin adı konduWimbledon’da tek kadınlar finalinin adı kondu

Alcaraz fırsat tanımadı

Günün ikinci yarı final mücadelesinde 1 numaralı seribaşı İspanyol Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev’le karşılaştı. Alcaraz’ın iyi başladığı mücadelede ilk set 6-3 bitti. İspanyol, ikinci sette de aynı skorla rakibine üstünlük kurdu. Genç isim, üçüncü sette de Rus rakibine şans tanımadı ve yine 6-3’le durumu 3-0’a getirerek finale adını yazdırdı. Alcaraz kariyerinde ilk kez Wimbledon finaline yükseldi. İspanyol, kariyerinin ikinci grand slam zaferi için 7 kez Wimbledon kazanmış Djokovic’i alt etmek zorunda.

Final maçı yarın, yani pazar günü oynanacak ve Türkiye saati ile 16.002da başlayacak. Maçı TRT Spor ve S Spor kanalları yayınlayacak. Wimbledon’da bugün de zaten tek kadınlar finali var. Bu maç da saat 16.00’da TRT Spor ve S Spor ekranında olacak.

Osaka'dan en güzel servis: Anne olduOsaka’dan en güzel servis: Anne oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.