Wimbledon’da tek kadınlar finalinin adı kondu

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda yarı final heyecanı geride kaldı. Elina Svitolina’yı geride bırakan Marketa Vondrousova ile Aryna Sabalenka’yı geçen Ons Jabeur finale yükselmeyi başardılar.

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Wimbledon'da tek kadınlar finalinin adı kondu.

Teniste sezonun dört büyük turnuvasından biri olan Wimbledon’da heyecan tek kadınlardaki yarı final eşleşmeleriyle sürdü. Günün ilk maçında Çek Marketa Vondrousova, Ukraynalı Elina Svitolina’yla karşılaştı. İlk setin ilk bölümünde birer servis kıran sporcular 3-3 ile maçı sürdürdü. Bu noktadan sonra oyuna ağırlığını koyan Çek isim 6-3 ile öne geçti. İkinci sete daha baskın başlayan Vondrousova 4-0 öne fırladı. Bu andan sonra Ukraynalı Svitolina’nın geri dönüş çabaları sonuç vermedi ve Vondrousova bu seti de 6-3 kazanarak 2-0’la finale adını yazdırdı.

Günün ikinci maçında Belaruslu Aryna Sabalenka ve Tunuslu Ons Jabeur karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen ilk seti Sabalenka 6-7 kazandı. İkinci sette daha iyi bir görüntü ortaya koyan Jabeur 6-4 ile durumu eşitledi. Tunuslu sporcu 3. ve son sette de oyuna ağırlığını koyan taraf oldu ve 6-3’lük set skoru Jabeur’u üst üste ikinci kez Wimbledon’da finale taşıdı.

Wimbledon'da Carlos Alcaraz ve Daniil Medvedev tam gazWimbledon’da Carlos Alcaraz ve Daniil Medvedev tam gaz

Vondrousova ile Jabeur’u karşı karşıya getirecek final mücadelesi 15 Temmuz Cumartesi günü oynanacak. Vondrousova kariyerinde ilk kez Wimbledon finalinde yer alacak. Jabeur ise toplamda 3. grand slam, 2. Wimbledon finalinde kariyerinde bir ilkin peşinde olacak.

Osaka'dan en güzel servis: Anne olduOsaka’dan en güzel servis: Anne oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.