Wimbledon’ın son şampiyonu ilk turda elendi

Teniste sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon'da ikinci gün geride kaldı. Tek kadınların son şampiyonu Vondrousova ilk turda elenerek büyük bir sürprize imza attı. Djokovic ve Swiatek hata yapmadı, Andy Murray ise turnuvadan çekildi.

Spor 3 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Çek Marketa Vondrousova'dan erken veda.

Çim kortta düzenlenen tek Grand Slam turnuvası olan Wimbledon’da erken veda: Tek kadınlarda 6 numaralı seribaşı ve son şampiyon Marketa Vondrousova ilk tur maçında karşılaştığı İspanyol Jessica Bouzas Maneiro’ya 6-4 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenildi ve Wimbledon’dan elendi.

2022’de Wimbledon’ı kazanan 4 numaralı seribaşı Kazak raket Elena Rybakina Belçikalı Elena-Gabriela Ruse’yi 6-3 ve 6-1’lik setlerle 2-0 mağlup ederek turnuva dışında bıraktı. 5 numaralı seribaşı ABD’li Jessica Pegula vatandaşı Ashlyn Krueger’i 6-2 ve 6-0’lık setlerle 2-0 mağlup etti ve yoluna devam etti.

Kadınlarda 1 numaralı seribaşı Polonyalı Iga Swiatek de sahne aldı. Swiatek ABD’li Sofia Kenin ile karşılaştığı maçta rakibini 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yendi ve tur atladı.

Tek erkeklerde ise tenisin gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden Novak Djokovic korta çıktı. Nole, Çek raket Vit Kopriva’yı 6-1, 6-2, 6-2 biten üç set sonucu zorlanmadan mağlup etti ve adını bir üst tura yazdırdı. 4 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev de İspanyol Roberto Carballes Baena’yı 3-0 (6-2, 6-4, 6-2) mağlup ederek ikinci tur biletini aldı.

6 numaralı seribaşı Rus Andrey Rublev ise dünya 122 numarası Arjantinli Francisco Comesana’ya 6-4, 5-7, 6-2 ve 7-6’lık setlerle 3-1 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşadı ve ilk turda elendi.

Tek erkeklerde bu yıl son kez Wimbledon’da mücadele edeceğini açıklayan Büyük Biritanyalı Andy Murray ise turnuvadan çekildi. 10 gün önce sırtından operasyon geçiren 37 yaşındaki Murray Wimbledon’da 2013 ve 2016’da şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Wimbledon'da ilk gün: Alcaraz turladı, Sabalenka çekildi, Filistin eylemleri...Wimbledon’da ilk gün: Alcaraz turladı, Sabalenka çekildi, Filistin eylemleri…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.