WNBA finallerinde ilk düelloyu Aces kazandı

Las Vegas Aces ve New York Liberty takımlarını karşı karşıya getiren WNBA final serisi ilk maçını ev sahibi Aces 99-82 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Spor 10 Ekim 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Aces seride bir adım öne geçti.

Geçtiğimiz transfer dönemini son derece hareketli geçiren ve iki süper takım kuran Aces ile Liberty, beklendiği üzere WNBA final serisinde eşleştiler. Seride saha avantajına sahip Aces ilk maçta Liberty’yi ağırladı. İlk yarısı oldukça çekişmeli geçen mücadelede Liberty 20 dakikayı 49-46 önde geçti. Ancak ikinci yarı tamamen ev sahibi hakimiyetinde oynandı. Rakibine toplamda 20 sayılık üstünlük kuran Aces karşılaşmayı da 99-82 kazanarak seride öne geçmeyi başardı.

Aces’ta Jackie Young ve Kelsey Plum 26’şar sayı atarak yıldızlaştılar. Chelsea Gray 20 sayı ve 9 asislte oynarken A’Ja Wilson 19 sayı ve 8 ribauntla oynadı. New York cephesinde Breanna Stewart’ın 21 sayı ve 9 ribauntluk performansı galibiyete yetmedi. Ayrıca Jonquel Jones da maçı 16 sayı ve 10 ribauntla double double yaparak bitirdi. Serinin ikinci maçı 11 Ekim tarihini 12 Ekim tarihine bağlayan gece 04.00’te oynanacak.

Avrupa'da finale çıkarmak yetmedi 5 maçta bileti kesildiAvrupa’da finale çıkarmak yetmedi 5 maçta bileti kesildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.