Xavi: Eğer ligimiz buysa, utanç verici!

Barcelona'nın Getafe ile 0-0 berabere kaldığı maçın ardından basın toplantısında hakemi eleştiren Xavi, LaLiga markasının bu olmaması gerektiğini söyledi.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Xavi ilk haftadan hakemlere isyan etti.

LaLiga’da geçen sezonun şampiyonu Barcelona, sezonu Getafe deplasmanında açtı. Zorlu mücadelenin ilk yarısında 10 kişi kalan Blaugrana, ikinci yarıda rakibinin de 10 kişi kalmasıyla kontrolü yeniden eline aldı. Galibiyet golü bir türlü gelmedi. Maçın son pozisyonu penaltı beklentisiyle VAR’a gitti ancak Barça buradan da istediğini alamadı. Maç sırasında itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Xavi, maçın ardından hakem yönetimine isyan etti.

LaLiga’da son şampiyon puan kaybıyla başladıLaLiga’da son şampiyon puan kaybıyla başladı

İspanyol teknik direktör “Hakemlerle toplantı yaptığımızda hocalara karşı daha anlayışlı olacaklar söylenmişti. Ancak ben lehimize yeterince faul çalmadığını söyleyince dışarı atıldım. Benim atılmam değil sahada olanlar önemli, denedik olmadı. Kazanmayı hak ettik ancak yeterli olmadı. Hakemin sorumluluğunu yerine getirememesi, maçın ellerinin arasında kayıp gitmesi utanç verici. Ben de bunun üzerine yorum yaptım ve dışarı attılar. LaLiga’yı bu şekilde pazarlıyorsak, hiç kimse için pozitif olmaz. İnsanların ligimiz neden izlemediği belli” dedi.

Barcelona, son şampiyon unvanıyla başladığı sezonun ikinci haftasında 20 Ağustos Pazar akşamı saat 20.30’da Cadiz’i ağırlayacak.

Mbappe geri dönüyorMbappe geri dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.