Ya maçlar 80 dakika olsaydı! Fenerbahçe’den 20 puanlık oyun

Fenerbahçe taraftarı yüksek tansiyonlu bir sezon geçiriyor. Sarı lacivertliler sezon başından beri son dakikalarda attığı gollerle zirve yarışına tutunuyor.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Pedro yolcu.

Klasik bir laf vardır: Son düdük çalmadan maç bitmez… Bu sezon Fenerbahçe için bu cümle bir motto oldu. Sarı lacivertli takım, sezon başından beri 80. dakikadan sonra attığı gollerle 20 puan topladı. Üstelik bu gollerin çoğunda oyuna sonradan dahil olan oyuncular rol oynadı.

Son dakika golleriyle gelen galibiyetler yarıştaki takımlar için şampiyonluk alameti sayılır. 30. hafta sonunda 69 puanlı lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde yer alan Fenerbahçe, sezonu mutlu sonla bitirecek mi bilinmez ama taraftarlarına heyecan dolu anlar yaşattığı bir gerçek. İşte Fenerbahçe’nin 80. dakikada attığı gollerle topladığı puanların dökümü…

Fenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyetFenerbahçe bitti demeden bitmez! Aynı senaryo, mucize galibiyet

* Fenerbahçe Ümraniyespor 3-3 (1 puan)
Gol: Oyuna ikinci yarı giren ve bu maçtan sonra Almanya’nın Augsburg takımına transfer olan Merghim Berisha 90+3’te takımına tek puanı getiren golü attı.

* Fenerbahçe – Karagümrük 5-4 (3 puan)
Fenerbahçe, 90+5’te oyuna sonradan giren Mitchy Batshuayi’nin 90+5’te attığı golle 3 puanı hanesine yazdırdı.

* Fenerbahçe – Başakşehir 1-0 (3 puan)
Oyuna sonradan giren Diego Rossi takımına 3 puan getiren golü 84. dakikada ağlara yolladı.

* Gaziantep FK – Fenerbahçe 1-2 (3 puan)
Gaziantep’teki maçta son dakikalara 1-1 girildi. Enner Valencia 90+1’de takımına galibiyeti getiren golü attı)

Mitchy Batshuayi ve Enner Valencia birçok maçta Fenerbahçe’yi kurtaran isim oldu.

* Ümraniyespor -Fenerbahçe 1-2 (3 puan)
Fenerbahçe Gaziantep’te yaşadığı senaryonun çok benzeri Ümraniyespor karşısında yaşandı. 89. dakikada Enner Valencia’nın içeri çıkardığı topta Glumac topu kendi kalesine yolladı.

* Adana Demirspor – Fenerbahçe 1-1 (1 puan)
Fenerbahçe, Adana Demirspor karşısında son dakikalara 1-0 yenik girdi. Sahneye çıkan Enner Valencia takımına beraberlik getiren golü 88. dakikada attı.

* Alanyaspor -Fenerbahçe 1-3 (3 puan)
Alanyaspor karşısında zor anlar yaşayan Fenerbahçe 85’te Enner Valencia ve 90+2’de oyuna sonradan giren Emre Mor’un attığı gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

* Fenerbahçe – Ankaragücü 2-1 (3 puan)
Fenerbahçe 81. dakikada yenik duruma düşmesine karşın Enner Valencia’nın 87, oyuna ikinci yarı dahil olan Crespo’nun 90+6’da attığı gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.

* Başakşehir – Fenerbahçe 1-2 (3 puan)
Fenerbahçe, maçın son dakikalarına 1-0 yenik girdi. İkinci yarıda Rossi’nin yerine giren Joa Pedro 88 ve 90+3’te iki gol atarak takımına galibiyeti getirdi.

Yani maçlar 80 dakika oynansaydı Fenerbahçe’nin topladığı puan 63 yerine 43 olacaktı. Sadece Süper Lig’de değil Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’nde de Fenerbahçe son dakikalarda gelen gollerle rakiplerini üzmeyi başardı. Bu maçlar şöyle…

* Fenerbahçe -Dinamo Kiev 2-1
Oyuna yedek kulübesinden dahil olan Mitchy Batshuayi, 90+2’de takımına 3 puan kazandıran golü ağlara gönderdi.

* Fenerbahçe -Rennes 3-3
Sarı lacivertliler son 10 dakikaya 3-1 geride girdi. İkinci yarı oyuna dahil olan iki oyuncu Miha Zajc 82’te, Emre Mor 88’de Fenerbahçe’ye 1 puan kazandıran golleri ağlara yolladı.

* Fenerbahçe- Rizepor 2-1
Türkiye Kupası’nda 1. Lig ekibi Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe, 89. dakikada Enner Valencia’nın bulduğu golle turu geçti.

Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’Kalbi ‘sol’da atan bir takımın hikâyesi: ‘Dinamo Mesken’

Geri dönüşün kitabını yazdılar

Fenerbahçe bu sezon sadece son dakikalarda attığı gollerle değil yenik duruma düştüğü maçlarda çıkardığı puanlarla da dikkat çekiyor. Sarı lacivertliler bu alanda 23 puanla zirvede yer alıyor. Fenerbahçe’nin geriye düştüğü maçlarda kazandığı puanlar şöyle:

* Fenerbahçe- Ümraniye 3-3 (1 puan)

* Fenerbahçe – Karagümrü 5-4 (3 puan)

* Fenerbahçe -Kasımpaşa 5-1 (3 puan)

* Adana Demirspor -Fenerbahçe 1-1 (1 puan)

* Alanyaspor -Fenerbahçe 1-3 (3 puan)

* Karagümrük – Fenerbahçe 1-2 (3 puan)

* Fenerbahçe -Ankaragücü 2-1 (3 puan)

* Başakşehir- Fenerbahçe 1-2 (3 puan)

Sarı lacivertliler Avrupa Ligi’nde iki Rennes maçında da geri dönmeyi başardı. Fenerbahçe Fransa’da 2-0’dan 2-2’yi Kadıköy’de ise 3-0’tan 3-3’ü yakalamayı başardı.

Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco'nun kulübü!Real Madrid ile Barcelona kavgada: Sensin Franco’nun kulübü!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.