Süper Lig’de son 2 şampiyon karşı karşıya: Galatasaray-Trabzonspor

Türk futbolunda 2023-24 sezonunun ilk büyük maç heyecanı Rams Park'ta yaşanacak. Son şampiyon Galatasaray, 2021-22 sezonu şampiyonu Trabzonspor'u ağırlayacak.

Spor 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Trabzonspor tarihlerinde 136. kez karşı karşıya geliyorlar.

Süper Lig heyecanında perde geçtiğimiz hafta sonu açıldı. 38 hafta sürecek ve 380 maça sahne olacak uzun maratonun ilk 10 maçı geride kaldı. İkinci 10 maçlık periyot bu hafta sonu sahne alıyor. Bu uzun maratonun ilk büyük maçı da bugün oynanacak. Galatasaray ve Trabzonspor, Rams Park’ın ev sahipliği yapacağı mücadelede saatler 21.45’i gösterdiğinde kozlarını paylaşacak.

Galatasaray son şampiyon unvanıyla başladığı sezonun ilk haftasında Kayserispor deplasmanında iki puan bıraktı. 0-0 biten mücadelede sergilenen performans göze pek de hoş gelmedi. Bu açıdan bakılınca son şampiyon, taraftarının önünde yeni sezonun ilk 3 puanını iyi bir oyunla almak isteyecektir.

İki sezon öncesinin şampiyonu Karadeniz fırtınası Trabzonspor ise ligin açılış maçını oynadı. Kendi evinde Antalyaspor’u konuk eden bordo-mavililer Stefano Denswil’in henüz karşılaşmanın başında bulduğu golle sonuca gitti ve hanesine 3 puan yazdırdı.

Dursun Özbek: Tete'de risk görmedik... Erden Timur: Ziyech'in sağlık kontrolleri bitmek üzereDursun Özbek: Tete’de risk görmedik… Erden Timur: Ziyech’in sağlık kontrolleri bitmek üzere

Galatasaray’da son durum

Lige 1 puanla başlayan ev sahibi Galatasaray’da sağ kanatta forma giyen Tete’nin ise lisansı henüz çıkarılmadı. Cim-Bom sahasındaki mücadeleye evindeki 17 maçlık yenilmezlik serisiyle çıkıyor. Galatasaray son olarak geçen sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0 mağlup olmuştu. O günden sonra Seyrantepe’de 17 maç yapan ekip 15 kez kazandı 2 kez berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar bu sezon 6. resmi maçına çıkacak. İlk 5 maçta 4 kez Avrupa sahnesine çıkan ekip bu maçların 3’ünü kazandı 1’inden berabere kaldı. Ligde Kaysersispor’la karşılaşan Galatasaray bu maçtan 1 puanla döndü. Sarı-kırmızılılar söz konusu karşılaşmalarda 7 gol attı ve kalesinde 2 gol gördü.

Galatasaray-Beşiktaş atışmasında yeni perde: Özbek özür bekledi, Beşiktaş yanıt verdiGalatasaray-Beşiktaş atışmasında yeni perde: Özbek özür bekledi, Beşiktaş yanıt verdi

Trabzonspor’da yeni dönem

Trabzonspor Nenad Bjelica ile birlikte yeni bir dönemin kapısını açtı. Son olarak Manolis Siopis’le yollarını ayıran ekip stopere Rayyan Baniya ismini ekledi.

Nenad Bjelica, Trabzonspor için transfer ateşini yaktı: 4-5 oyuncuNenad Bjelica, Trabzonspor için transfer ateşini yaktı: 4-5 oyuncu

Büyük rekabette 136. randevu

İki takım daha önce 135 kez karşı karşıya geldiler. İlk olarak 1974-75 sezonunda birbirine rakip olan iki takımın arasındaki rekabette 50 senelik bir geçmiş var. Önceki 135 maçın 60’ını Galatasaray kazandı. Trabzonspo 44 kez güldü. 31 maç berabere bitti. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 176, Trabzonspor 152 gol attı.

İki takım ligde 101. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray daha önceki 100 maçın 43’ünde güldü. Trabzonspor 32 kez kazanırken 25 maç berabere sonuçlandı. Söz konusu karşılaşmalarda Galatasaray 129, Trabzonspor 115 gol attı.

Süper Lig Ali Cabbar sezonu!Süper Lig Ali Cabbar sezonu!

İstanbul’da oynanan 50 lig maçında Galatasaray 26 kez kazanırken Trabzonspor 12 kez kazandı. 12 maç berabere bitti. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 68, Trabzonspor 55 gol attı. İki takım arasındaki en farklı maç 2001’de Galatasaray, 2018’de Trabzonspor üstünlüğüyle biten 4-0’lık maçlar. 15 Kasım 1998 tarihinde İstanbul’da oynanan ve Trabzonspor’un 5-3 kazandığı lig maçıysa iki takım arasındaki karşılaşmaların en gollüsü.

21.45’te başlayacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını ise Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral yapacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.