‘Yalandan yoruldum’ diyen Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya istifa etti

Pendikspor'a 2-1 yenilerek Süper Lig'in kıyısından dönen Bodrumspor'da başkan Rıza Karakaya sağlığını gerekçe göstererek görevini bıraktı.

Spor 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Rıza Karakaya, Bodrumspor Başkanlığı'nı bıraktığını açıkladı.

1. Lig Play-Off finalinde Pendikspor’a 2-1 yenilerek Süper Lig’e çıkma şansını kaybeden Bodrumspor’da şok bir istifa geldi. Karşılaşma sonrası Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, sağlık problemleri olduğu gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Rıza Karakaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Goca Bodrumlular hakkınızı helal edin. Aynı yalanlardan yoruldum, sağlık problemlerim var. Elimden bu kadarı geldi. Allaha emanet olun. Bodrumspor için bugüne kadar dayandım” dedi.

Süper Lig'e yeni İstanbullu geldi: PendiksporSüper Lig’e yeni İstanbullu geldi: Pendikspor

Bodrumspor, Aralık 2020’de şirketleşen kulübün yüzde 60 hissesini alan Antalyaspor’un eski başkanlarından Ali Şafak Öztürk’ün desteğiyle son 2.5 sezonda transferlerini yapmıştı. 8 yıl önce 2015 senesine kadar amatör liglerde yer alıp, o sezon 3. Lig’e, 2017’de 2. Lig’e çıkan Bodrumspor, geçen sezon da yine 29 Mayıs 2022’de İzmir’de Karacabey Belediyespor’la oynadığı Play-Off finalini kazanıp ilk kez 1. Lig’e ulaşmıştı. Muğla temsilcisi, 2023/24 sezonunda da 1. Lig’de mücadele edecek.

Rizespor'dan Bülent Korkmaz'a vedaRizespor’dan Bülent Korkmaz’a veda

Ege Süper Lig’de yine yok

Bodrumspor’un finali kaybetmesiyle Ege illeri tarihte ikinci kez futbolda Süper Lig’de temsil edilmeyecek. Geçen sezon İzmir ekipleri Göztepe ve Altay’ın birlikte küme düşmeleriyle ilk kez Süper Lig’de temsilcisiz kalan Ege’nin yeni sezon için umudu play-off’ta bitti.  Göztepe, çeyrek finalde Bodrumspor’a elenirken, Bodrum da finalde hayal kırıklığı yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.