Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Coşkun: Adil yarıştırılacağımızı bilsek…

Türk sporu son günlerde okçuluktaki gelişmelerle sarsıldı. Yasemin Ecem Anagöz ve Gülnaz Büşranur Coşkun dün Okçuluk Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Spor 18 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Okçulukta iki milli sporcudan liyakatsizlik iddiası.

Okçuluk Türkiye’nin son iki olimpiyatta madalya aldığı sporlardan biri. 2021’de Mete Gazoz bireyselde altın madalya kazandı. Erkekler takım mücadelesi Türkiye’nin Paris’te bronz madalya kazandığı branş oldu. Ancak okçuluk son günlerde mobbing ve adam kayırma iddialarıyla sarsıldı.

Tokyo’da Türkiye’yi temsil eden isimlerden Yasemin Ecem Anagöz ve 2022’de Avrupa Şampiyonu olan Gülnaz Büşranur Coşkun ikilisi Tokyo’ya götürülmemek için mobbinge uğradıklarını ve onlar gitmesin diye 21 yaş altındaki sporcuları milli takıma dahil etme kuralını getirmeye varan yenilikler yapıldığını açıkladılar. İkili haklarının yenildiğini düşünerek açık mektup yazdılar ve Barış Pehlivan da bunu köşesine taşıdı. Hal böyle olunca tartışmalar büyüdü. Olimpiyata giden 17 yaşındaki dünya 21 numarası okçu Elif Berra Gökkır iddialara yanıt verdi. Elif Berra’ya Mete Gazoz, Ulaş Berkim, Abdullah üçlüsü de katıldı. Okçuluk Federasyonu da yapılan revizyonlarla alakalı açıklama yaparken kimsenin hedef alınmadığına dikkat çeken bir açıklama yayınladı.

Bronz madalyalı okçular aynı mesajı vererek kavgaya daldı, federasyondan da açıklama geldiBronz madalyalı okçular aynı mesajı vererek kavgaya daldı, federasyondan da açıklama geldi

Bu açıklamalara yanıt gecikmedi. Anagöz ve Coşkun ikilisi yine sosyal medya hesaplarından ortak bir açıklama yayınladılar. İkili açıklamalarında “Yaklaşık 1,5 senedir bu konu ile ilgili hakkımızı arama mücadelesindeyiz. Eğer adil bir şekilde yarıştırılacağımıza dair içimizde ufacık bir umut olsaydı, bu yıpratıcı yolu seçmek yerine antrenmanlarımıza devam eder, tekrar milli takıma girerdik. Ancak bu haksızlığı yapan kişiler zaten bu art niyetli kuralı çıkardıkları gün bizim okçuluk hayatımızı bitirdiler. Her şeye rağmen, adaletin yerini bulacağına olan inancımızı kaybetmemek, bize güç ve umut veriyor fakat yaşadığımız hayal kırıklığının derinliği asla unutulmayacak. Federasyon dünyanın en iyi sporcusu seçilmiş, Avrupa, Dünya madalyalı bizleri başarısız olarak nitelendirse de, bizler okçuluğa yeni başlamış sporcular da olabilirdik. Burada mesele başarı değil; 6.-7. sıradaki sporcular yerine puanları çok daha düşük 11. ve 12. sporcuyu almalarıdır” sözlerine yer verdiler.

Abdullah ve Ulaş’tan yanıt

Bu açıklama geldikten bir süre sonra Abdullah Yıldırmış kişisel Instagram hesabından Ulaş ve Mete’yle beraber bronz madalyalı görsellerini paylaştı. Bu görseli hikayesine ekleyen Ulaş da “Bize saygısızlık yapma” diyerek mesaj gönderdi.

İşte o paylaşım.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.