Yeni dünyaya eski şampiyon: Copa America Arjantin’in

ABD ev sahipliğinde düzenlenen Copa America'nın finalinde Arjantin normal süresi golsüz eşitlikle sonuçlanan maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle Kolombiya'yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı.

Spor 15 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Messi'li Arjantin, Copa Amerika'da şampiyon oldu.

Amerika Birleşik Devletleri ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America’nın finalinde son 61 maçında sadece iki kez mağlubiyet yaşayan Arjantin ve 28 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Kolombiya Miami’deki Hard Rock Stadium’da karşı karşıya geldi. Kolombiya’nın üstün oyununa sahne olan ilk yarıda gol sesi çıkmayınca soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Arjantin oyuna ortak oldu ve iki takım da gol pozisyonları yakaladı ancak 90 dakikalık dilimde ne Arjantin ne de Kolombiya rakip fileleri sarsmayı başarabildi. Böylelikle final maçı uzatma periyoduna taşındı.

Uzatmada dakikalar 97’yi gösterirken Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni üç oyuncu birden değiştirdi. Julian Alvarez, Alexis Mac Allister ve Enzo Fernandes kenara gelirken Lautaro Martinez, Leandro Paredes ve Giovani Lo Celso maça dahil oldu. Değişikliğin ardından uzatmanın ilk 15 dakikalık dilimi de golsüz sona erdi.

İkinci uzatma periyodunda dakikalar 112’yi gösterirken Scaloni’nin sahaya sürdüğü Lo Celso ve Paredes’in hazırladığı pozisyonda Lautaro Martinez net bir şut çıkararak topu filelere gönderdi ve takımını finalde 1-0 öne geçirdi. Maçın kalan diliminde üstünlüğünü koruyan Arjantin Copa America’nın sahibi oldu.

Galatasaray formasını giyen Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez mücadelede 120 dakika sahada kalırken mağlubiyete engel olamadı.

En çok kazanan Arjantin oldu

Copa America’yı müzesine götüren Arjantin kupayı üst üste ikinci, toplamda ise 16’ncı kez müzesine götürdü. 1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991, 1993 ve 2021’de şampiyonluğa uzanan Arjantin 2024 yılında da bu başarıyı tekrarlayarak Uruguay’ı geride bıraktı ve organizasyonu en çok kazanan ülke oldu. Arjantin’i 15 şampiyonlukla Uruguay takip ederken Brezilya dokuz zafer ile üçüncü sırada yer aldı.

Messi sakatlandı, göz yaşlarını tutamadı

Arjantin’in yıldız futbolcusu Lionel Messi yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi. Yıldız oyuncu karşılaşmanın 64’üncü dakikasında arka adalesinden sakatlandı. Üzgün şekilde saha kenarına gelen 37 yaşındaki oyuncunun yerine 66’ncı dakikada Nicolas Gonzalez oyuna dahil oldu. Lionel Messi yedek kulübesinde gözyaşlarına hakim olamadı. Messi’nin ilk yarıda darbe aldığı sağ ayak bileğine buz tedavisi yapıldığı gözlendi.

Tribün olayları yüzünden karşılaşma rötarlı başladı

2024 Copa America finali biletsiz taraftarların stada girmek istemesiyle başlayan olaylar nedeniyle 1 saat 23 dakika gecikmeli başladı. Karşılaşmanın başlangıç saati CONEMBOL’ün üst üste bildirimleriyle defalarca ertelendi. Müsabakanın başlama vuruşu güvenlik önlemlerinin ve biletli taraftarların tribünlerdeki yerlerini almasının ardından yapılabildi. ABD polisinin kural dışı davranış gerekçesiyle birçok taraftarı gözaltına aldığı öğrenildi.

Devre arası Shakira konser verdi

Kupa Amerika finalinin devre arasında dünyaca ünlü sanatçı Shakira konser verdi. Kolombiyalı sanatçı şarkılarını saha ortasına kurulan platformda seslendirdi.

Di Maria veda etti

Arjantinli futbolcu Angel Di Maria milli takıma Copa America şampiyonluğuyla veda etti. Kolombiya ile oynanan final maçında son kez Arjantin formasını giyen 36 yaşındaki kanat oyuncusu 117’nci dakikada gözyaşları içinde saha kenarına geldi, yerini Nicolas Otamendi’ye bıraktı. Turnuvada beş maçta forma giyen tecrübeli futbolcu bir asistle takımına katkıda bulundu. Kariyeri boyunca 145 kez Arjantin Milli Takımı formasını giyen Angel Di Maria 31 kez rakip ağları sarsmayı başardı.

Copa America'da üçüncülük Uruguay'ınCopa America’da üçüncülük Uruguay’ın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.