Yeni nesil Galacticos’un son parçası da yolda: Endrick…

Real Madrid, Los Galacticos'un son versiyonunun temellerini sağlam taşlara attı. O temelin en kuvvetli parçalarından biri olması beklenen Endrick Madrid'deki evine yerleşmek için gün sayıyor.

Spor 11 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Real Madrid'in değişen transfer politikasının son ürünü Endrick...

Bernabeu’da ilk yarı gollü geçti. Takımı 2-1 geride olan Dorival Junior ikinci yarının başında değişikliklere gitti. Dört farklı oyuncu sarı formayla sahaya çıktı. Bu isimlerden biri de birkaç gün önce Wembley’de İngiltere ağlarını havalandırarak Avrupa’da ilk golünü atan Endrick’ti. 17’lik Brezilyalı gelecek sezon kadrosuna katılacağı Real Madrid’in stadyumunda ilk maçına çıktı. Senelerce evi olacak bu stadyumda kendi adına gol perdesini açması çok uzun sürmedi.

Brezilya sol kanattan korner kullandı. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı ceza alanında İspanya savunması kafayla topu uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza alanında kalan top Endrick’in önüne düştü. Gelişine sol ayağıyla çok güçlü bir vuruş yapan 17 yaşındaki futbolcu topu ağlara gönderdi. Bu gole Brezilyalı futbolseverler kadar İspanyol olup Real Madrid’i destekleyen futbolseverler de şüphesiz fazlasıyla sevindi. Öyle ki Fenomen Ronaldo döneminden bu yana hiper yıldız forvet çıkarmakta zorlanan Brezilya futbolu bu hasreti dindirmek üzere olduğunu anlıyor, Real Madrid tribünleriyse yeni nesil “Galacticos”un en genç üyesini Madrid sınırları içindeki ilk golünü seyrediyordu.

Brezilya’da Endrick açılışı golle yaptı.

‘Sevgili Noah…’

Brezilya’nın Taguatinga bölgesinde dünyaya gelen Endrick, yoksul bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Evde yenebilecek şeylerin kendisine verildiği, ailesinin çoğu zaman aç uyuduğu bir hayat yaşadı. Bu hayatı geride bırakmak için 11 yaşındaki Palmeiras altyapısına girdi. Sao Paolo da kendisini isteyen kulüplerden biriydi. Ancak Palmeiras daha atik davranan büyük kulüp oldu. Bu imza kariyerini ve kulübün kaderini de değiştirecekti. 16 yaşına geldiğinde kendini dünyaya kanıtladı. Özellikle Brezilya futbolunun maden olarak görüldüğü İber Yarımadası için bulunmaz nimetti. Öyle ki Real Madrid oyuncuyu 45 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. Oyuncu Palmeiras’a iki Brezilya Serie A, iki Paulista Ligi ve Brezilya Süper Kupası yanı sıra yüklü bonservis de kazandırdı. Bu transfer kimileri tarafından çok ucuza yapılmış bir transfer olarak değerlendirildi. 2023’te gerçekleşen bu hamle sonrası Real Madrid’in oyuncuyu yaş haddinden ötürü 2024 yazına kadar beklemesi gerekecekti.

Endrick yoklukla büyüdüğü ailesinin hayatını Madrid’e taşıyacaktı. O ve ailesi artık sefaletten kurtulmuştu. Olan biteni anlayabilecek yaşa henüz ulaşmamış kardeşi Noah’a hitaben bir mektup yazdı. Dokunaklı ve uzun mektubunun en can alıcı kısmında “Sevgili Noah, büyüdüğünde ne istersen yapabilirsin. Doktor ya da avukat olabilirsin ya da belki Nadal ve Alcaraz’ın ülkesi olan İspanya’ya gideceğimize göre profesyonel tenisçi olabilirsin. İstersen futbolcu olabilirsin ama olmak zorunda değilsin. Tanrı, annem, babam ve futbol sayesinde artık stres yok. Sen nasıl istersen hayatın tadını çıkar kardeşim. Bu, sana hediyem. Şu an yaşadığımız hayat birdenbire ortaya çıkmadı. Çok çalışarak ve çok gözyaşı dökerek kazanıldı. Annem her zaman tek bir hatanın her şeyi mahvedebileceğini söyler ve haklıdır. Nereden geldiğimizi unuttuğumuz an yolumuzu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Seni seviyorum kardeşim” cümleleri yer alıyordu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TPT Brasil (@playerstribunebr)’in paylaştığı bir gönderi

Bir kulübün stratejisi böyle değişti

Elbette Real Madrid bu büyüleyici ismi hikayesi yüzünden transfer etmedi. Bir çeşit peri masalı hikayesine ihtiyaç duyacak son kulüp belki de Real Madrid. Onların amacı, yeni nesil Los Galacticos’un temellerini en sağlam taşlar üzerine oturtmak.

2000’lerde birçok dünya yıldızını kadrosuna katan, tarihinde de en şaşaalı dönemleri bir o kadar görkemli transferler üzerinden inşa etmiş olan kulüp bu kez farklı bir yol izledi. Fenomen Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema gibi hücumcular kendilerini kıtanın kalburüstü takımlarında kanıtladıktan sonra Real Madrid’in başarısı için yüksek bonservis bedelleri ödenerek kadroya katılmıştı. Hatta Ronaldo ve Bale için dönemin bonservis rekorları dahi kırılmıştı. Daha sonra Eden Hazard gibi tarihin en büyük hayal kırıklığı yaratan transferlerinden biri için 115 milyon euro gibi yüksel bir bedel dahi harcanmıştı.

Ancak artık dönüşüm zamanıydı. Hem dünya dönüşüyor hem İspanyol futbolu dönüşüyordu. Evet Real Madrid hala dünya futbolunun en fazla kazanan kulüplerinden biriydi. Bir o kadar harcayabilirlerdi. Ancak atletizmin, dinamizmin, fiziksel yeterliliğin artık saf yeteneğin önüne geçtiği dünya futbolunda makine gibi bir kadro kurmak uzun yılların eseri haline gelmişti. Manchester City’de Pep Guardiola’nın Avrupa’nın zirvesine takımını taşıması dahi 7 senelik proje sonunda gerçekleşebildi. Yetenek havuzu genişlediğinden o havuzda boğulmamak için doğru hamleleri yapmak ince işçilik istiyordu.

Uzun seneler sürece projenin ilk hamlesi Flamengo’dan 45 milyon euro’ya Vinicius oldu. İlk sezonlarında fazlasıyla eleştirilen oyuncu şu an takımın vazgeçilmezi ve dünyanın en iyi sol kanatlarından biri olarak gösteriliyor. İkinci hamle yine uzak kıtadan bu kez Santos takımından yapıldı. Rodrygo tıpkı Vinicius gibi 45 milyon euro karşılığında kadroya dahil edildi. Porto’nun Brezilyalısı Eder Militao ise 50 milyon euro karşılığında Madrid ekibine geliyordu. 2021 yazında frene basmayan Madrid bu kez 18’lik Fransız Eduardo Camavinga için 31 milyon euro’yu gözden çıkardı. 2022 yazında da rahat durmayan kulüp Monaco’nun Fransız oyuncusu Aurelien Tchouameni için 80 milyon euro harcadı.

Bellingham ve Militao Real Madrid golünü böyle kutluyor.

Son halka yolda…

Harcanan toplam paraya bakınca göze ve kulağa çok geliyor belki ancak bu oyuncuların günümüz itibariyle değerleri düşünüldüğünde Real Madrid’in yaptığı yatırımın ne kadar mantıklı olduğu anlaşılıyor. Bu isimlerin üstüne Jude Bellingham eklemesi de adeta çilek oldu. Luka Modric, Toni Kroos gibi oyuncuların Real Madrid kariyerlerinin sonuna yaklaştığı düşünülür, hücum ve savunma bölgesinde de gerekli değişimin yapıldığı düşünülürse her zaman hem liginde hem de Şampiyonlar Ligi’nde zirveyi hedefleyen takımın Carlo Ancelotti yönetiminde bu dönüşüme girmesi son derece normal. Ancak bu dönüşümün büyük kısmını kıtada kendini kanıtlamış oyuncularla değil de genç oyuncularla yapmış olmaları asıl dikkat çekici ve takdir edilesi olan kısım. Elbette Fenerbahçe’den transfer edilen 19 yaşındaki genç yetenek Arda Güler de bu kusursuza yakın yapıda kendine yer arayacak.

Söz konusu kusursuz yapının son halkasıysa Endrick olacak. Geçen sezon Benzema’nın ayrılışı sonrası büyük transfer yapmayan Real Madrid bu sezonu Joselu hamlesiyle geçti. Gelecek sezonun başında oraya Endrick yerleşecek. Elbette yeni nesil Los Galacticos’un son halkasının PSG’den ayrılacağı açıklanan Kylian Mbappe olması bekleniyor. Endrick, yeni oluşumun büyük golcüsü olması beklenen isim. Sol ayaklı hücumcu yaşına rağmen fazlasıyla gelişmiş güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. 17’lik hem ülkesinin hem de Real Madrid’in gelecek planlarında büyük yer kaplıyor. Milli Takım mesaisinde sarı forma için defteri açtı. Bernabeu sahnesinde de ilk tiradı güçlü şekilde atması beş dakikasını aldı. Hem Brezilya hem Real Madrid taraftarı hem de kardeşi Noah ileride ondan gururla bahsedecek gibi görünüyor…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.