Emre Belözoğlu cezadan döndüğü maçta ceza aldı! Fenerbahçe’ye karşı yok

Galatasaray ile oynana Türkiye Kupası maçında kırmızı kart gören Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na ceza verildi. Belözoğlu, arasında Fenerbahçe maçının da bulunduğu karşılaşmalarda takımının başında olamayacak.

Spor 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Emre Belözoğlu'na 4 maç ceza

Emre Belözoğlu, futbolculuk kariyeri boyunca saha içindeki hırçın davranışlarıyla dikkat çekti. Kimi zaman gazetecileri kafa kesme işareti yaptı kimi zaman rakip oyuncularla dalaştı. Ancak teknik direktörlük kariyeri çok daha farklı bir çizgide seyrediyordu. Önce Fenerbahçe sonra Başakşehir’de Belözoğlu saha kenarında sakin davranıyordu. Ta ki son haftalara kadar… Başakşehir’in aldığı kötü sonuçlardan sonra Karagümrük maçının devre arasında kırmızı kart gördü ve 2 maç ceza aldı. Sahalara dönüş maçı Türkiye Kupası’nda Galatasaray karşılaşmasıydı.

İddaa ilan etti: Galatasaray şampiyon gibiİddaa ilan etti: Galatasaray şampiyon gibi

İlk yarının sonunda bir pozisyonda hakeme tepki gösterdi. Gördüğü sarı karttan sonra öfkesini dinmedi ve Emre Belözoğlu’na direkt kırmızı kart çıktı. PFDK, ihraç edilmeden ve ihraç edildikten sonra hakemlere yönelik hakaretleri nedeniyle Emre Belözoğlu’na dört maç ceza verdi. Başakşehir’in Sivasspor maçında kulübede yer alamayan Emre Belözoğlu, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Giresunspor karşılaşmalarında da cezalı olacak.

Emre Belözoğlu’nu sakinleştirmek kolay olmadı

Futbolculuğunda vukuatları say say bitmez

Emre Belözoğlu, ırkçılık iddialarından gazetecilerle yaşadıklarına, saha içinde takım arkadaşlarıyla tartışmalarından hakemlerle olan diyaloglarına kadar sürekli gündem oldu.

Emre, 2007’de Milli Takımın Macaristan’la oynadığı maçta asist yaptıktan sonra basın tribününe yaptığı hareketle gündeme geldi. Aralık 2008’de ise bir gazeteciye “Seni sabaha kadar döverim” dedi. Emre’nin en unutulmayan vukuatlarından biri de 2009’da oynanan bir Kayserispor maçında Cangele’ye gırtlağını keserim hareketi yapması oldu. Öte yandan Belözoğlu bir Galatasaray maçında Sabri Sarıoğlu’na “Seni öldürürüm” dedi.

Sivasspor kaçtı, Başakşehir yakaladıSivasspor kaçtı, Başakşehir yakaladı

Emre Belözoğlu, Kasım 2019’da maç sırasında Gökhan Gönül’le tartıştı. 89. dakikada oyundan alındıktan sonra da direkt olarak soyunma odasına gitmeyi tercih etti. Emre için ortaya atılan en ciddi iddia ise belki de ırkçılık konusuydu.  Belözoğlu’nun Türkiye’de Trabzonspor’lu Zokora’ya söylediği iddia edilen ırkçı sözler uzun süre gündemden düşmedi. Daha sonra yargıya taşınan olayda Emre Belözoğlu mahkum edildi. Emre, çıktığı bir televizyon programında “O da bana kötü sözler söyledi. Söylemiş olduğu kelimeyi sarf etmiş olabilirim. Aptalca bir kelimeydi” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.