Yeşil sahadan yeşil çuhaya… Bu kez toz içinde bıraktılar

Everton- Newcastle United maçında kendilerini direğe zincirleyen ust Stop Oil grubu, Snooker Dünya Şampiyonası’nda ortaya çıktı. Yeşil sahadan sonra çuhada da oyun aktivistler yüzünden durdu.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Crucible'da şok iklim protestosu!

Snooker Dünya Şampiyonası pazartesi akşamı yaşanan protestoyla gündeme geldi. Joe Perry ve Robert Milkins arasında oynanan ilk tur maçı sırasında Just Stop Oil mensubu bir aktivist çuhanın üstüne çıktı ve turuncu bir tozu başından aşağı boca etti.

Protestonun ardından maç ertelendi ve dün akşamdan itibaren geniş güvenlik önlemleri çerçevesinde devam ettirildi.

Bu maçın oynandığı sırada Crucible Theatre’da yandaki masada Mark Allen ve Fan Zhengyi arasındaki maç devam ediyordu. Bu kısımda da yine Just Stop Oil’e desteklerini belli eden t-shirt giyen bir kadın, kendini çuhaya yapıştırmak isterken hakem Oliver Marteel tarafından engellenmişti. İkili, protestoların ardından etkisiz hale getirilmiş ve gözaltına alınmıştı.

Bu ilk değil!

Just Stop Oil’in spor organizasyonlarındaki protestoları ilk olarak Crucible Tiyatrosu’nda yapılanlara dayanmıyor. Zira grup, yeşil çuhadan önce yeşil sahada da etkindi. Geçtiğimiz sezon 17 Mart tarihinde Everton’ın sahası Goodison Park’ta oynanan Premier Lig maçında Louis McKechnie isimli bir genç sahaya dalmış ve kendini kale direğine kelepçelemişti.

Everton ve Newcastle United maçı sırasında yaşanan olay, karşılaşmanın bir süre durmasına neden olmuş ve protestocu sahadan çıkarıldıktan sonra maç kaldığı yerden devam etmişti. Öte yandan protestocular geçen sezon Silverstone’da düzenlenen Formula 1 yarış hafta sonunda piste dalmışlardı. Protestocular bir kaza yaşanmadan etkisiz hale getirilmişlerdi.

Dani Alves itiraf etti: Yalan söyledimDani Alves itiraf etti: Yalan söyledim

Eski şampiyondan güvenlik eleştirisi

Eski dünya şampiyonlarından Shaun Murphy, yaşanan bu olayın sporun geleceği açısından büyük değişiklikleri beraberinde getirebileceğini belirtti. Murphy, özellikle organizasyonlardaki güvenlik zaafiyetine dikkat çekerek, “Uzun zamandır söylediğim gibi güvenlik protokelleri ve girişlerdeki önlemler çok güçsüz. Snooker yumuşak hedef halinde ve bundan nefret ediyorum. Ancak bu olayı durumun kaçınılmaz olarak değişmesine ön ayak olmasını bekliyorum. Crucible’la alakalı övülen şeylerden biri ön sırada oturan insanların yalnızca kollarını uzatarak sporculara dokunabilecek mesafede olduklarıdır. Ancak pazartesi gördük ki durum o kadar da pozitif değil” dedi.

Nenad Bjelica Trabzonspor için Türkiye'ye geldiNenad Bjelica Trabzonspor için Türkiye’ye geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.