Yeşil sahalara döndü, şimdi de dijital dünyaya dönüyor: Mason Greenwood

Dünyanın en çok oynanan futbol oyunlarından EA FC (eski adıyla FIFA) Getafe'ye transfer olan İngiliz kanat oyuncusu Mason Greenwood'un oyunda yer alacağını duyurdu. Hakkında tecavüz iddiasıyla soruşturma açılan futbolcu Ocak 2022'de oyundan çıkarılmıştı.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Greenwood video konsoluna da dönüyor.

Mason Greenwood’un Getafe’ye kiralık transferi yaz aylarının en çok konuşulan hamlelerinden oldu. Manchester United’ın Ocak 2022’de hakkında tecavüz iddiasıyla soruşturma açılan oyuncuyu, mahkeme tarafından suçlamalar düşürülmesine karşın affetmemesiyle futbolcu transfer piyasasına girdi. Türk kulüpleriyle de adı anılan oyuncunun yeni adresi LaLiga oldu ve Greenwood Getafe’ye imza attı. Yeni takımında 12 numaralı formayı giyecek futbolcu böylelikle neredeyse 2 sene sonra yeşil sahalara adım atacak. 21 yaşındaki oyuncu yalnızca gerçek hayatta futbola dönmüyor.

FIFA'nın 'en iyi' adayları belli olduFIFA’nın ‘en iyi’ adayları belli oldu

Dünyanın en çok oynanan futbol oyunlarından EA FC (eski adıyla FIFA), Greenwood’un yakında satışa çıkacak oyunun son versiyonunda yer alacağını açıkladı. Greenwood hakkında açılan dava sonrası o dönem FIFA 22 versiyonuyla piyasada olan oyundan çıkarılmıştı. Futbolcu FIFA 23’te yer almamıştı. Mason’ın mahkeme tarafından hakkındaki suçların düşürülmesi ve üstüne LaLiga ekiplerinden Getafe’ye transfer olmasıyla beraber EA Sports yapımı oyun da futbolcuyu hazırlanan son versiyona dahil etme kararı aldı. Şirketten yapılan açıklamada “EA Sports FC 24 dünya futbolundaki takımların ve kulüplerin aktif kadrolarına göre şekilleniyor. An itibarıyla Getafe’nin bir parçası olan Mason Greenwood da oyunda yerini alacak” denildi. 29 Eylül’de çıkacak olan oyunun en çok tercih edilen modlarından biri kullanıcıların kendi takımlarını yaratabildikleri Ultimate Team modu. Oyunun yapımcıları geçen sene veritabanında yer almayan oyuncunun ilk sürümde Ultimate Team modunda yer almayacağını belirtti.

Antony'nin ifadesi ortaya çıktı: Her kanıt Whatsapp'ta varAntony’nin ifadesi ortaya çıktı: Her kanıt Whatsapp’ta var

Formaları yok satıyor

Manchester United’ın 21 Ağustos tarihinde kadrosunda düşünmediğini ve elden çıkarmak istediğini belirttiği oyuncu birkaç günlük görüşmelerin ardından Getafe’ye imza attı. Milli futbolculardan Enes Ünal’ın da formasını terlettiği Getafe’nin bu hamlesi Avrupa futbolunda büyük ses getirdi. Takımın taraftarlarının transfer karşısındaki coşkusu sosyal medyada konu oldu. Bu coşku forma satışlarına da yansıdı. Kaynaklardan gelen bilgilere göre arkasında Greenwood ve 12 numara yazılı formalar diğer tüm oyuncuların formalarından daha fazla satıldı. Greenwood yalnızca yeşil sahada değil, Getafe taraftarı nezdinde takımın lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazada da gözde oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.