Yılan hikayesi bitti, Mbappe beyaz formayı giydi

Geçen cumartesi akşamı Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Real Madrid Kylian Mbappe'yi transfer ettiğini açıkladı. Fransız yıldız geçmişte defalarca Madrid ekibiyle anılmıştı.

Spor 4 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kylian Mbappe, Real Madrid'le sonunda anlaştı.

Fransız süper yıldız Kylian Mbappe defalarca kapısından döndüğü Real Madrid’e sonunda transfer oldu. İspanyol devi yıllardır beklenen imzayı 2024 Yazı başında attı. Bu transfer tıpkı geçen sezonki Jude Bellingham transferi gibi yazın transferi olacak. Üstelik Real imzayı 15. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıktan yalnızca iki gün sonra açıkladı.

Cumartesi akşamı Borussia Dortmund ile Wembley Stadyumu’nda karşı karşıya gelen ekip rakibini 2-0 yendi. Goller kulübün gediklisi Dani Carvajal ve yıldız kanat Vinicius Jr’dan geldi. Son birkaç senedir büyük yıldızlarıyla yollarını ayıran ve dönüşüm sürecinde olan takım üç senede ikinci kez Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götürdü. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gareth Bale, Casemiro, Raphael Varane gibi isimlerle vedalaşan, Toni Kroos’la vedalaşmaya hazırlanan takım Rodrygo, Vini, Fede Valverde, Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni gibi isimlerle bezeli yeni yapılanmasıyla Carlo Ancelotti önderliğinde başarıdan başarıya koştu.

Real Madrid yılın transferini açıkladı: Kylian MbappeReal Madrid yılın transferini açıkladı: Kylian Mbappe

Yeni transferlerini sürdüren ekip geçen yaz Jude Bellingham’la sözleşme imzalamış, Fenerbahçe’den milli futbolcu Arda Güler’le anlaşmıştı. Arda ilk sezonunun özellikle başında sakatlıklarla uğraşıp daha sonra nisan ayına kadar fazla fırsat bulamasa da hem Süper Kupa hem LaLiga hem de Şampiyonlar Ligi’ni kaldıran takımın bir parçası oldu.

Bu olağanüstü sezonun ardından yaz dönemi de Real adına olağanüstü başladı. Dünyanın en gözde yıldızlarından Kylian Mbappe 100 milyon euro imza parası karşılığında eflatun-beyazlıların yolunu tuttu. Daha önce Mbappe defalarca Madrid’le anılmış ancak İspanyol devine bir türlü gelememişti. Oyuncu daha 14 yaşındayken Valdebebas’ın kapısından dönmüş ve şimdi geri bakınca doğru bir tercih olan Monaco Akademisi’ne gitme kararı almıştı. 2016-17 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde yarı final yapan kadroda yer alan yıldız 180 milyon euro gibi astronomik bir bedel karşılığında PSG’nin yolunu tutmuştu.

2021 yazında Real Madrid oyuncuyu transfer etmek istedi. Ancak kulübü bu teklifi reddedince anlaşma sağlanamadı. Mbappe’nin 2022’de serbest kalacak olması “serbest şekilde Real’e gelecek” söylentilerini ayyuka çıkardı. Ancak o dönemde de Fransa lideri Emmanuel Macron devreye girip oyuncunun ülkede kalmasını istedi, Mbappe PSG ile sözleşme uzattı. Real Madrid 2022’de Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken Florentino Perez, Mbappe’yi soran bir taraftara “Büyük hata yaptı” diyordu. Ancak iki grup arasındaki ilişki henüz bitmemişti, 2024 yazında sözleşmesi bitecek Mbappe için henüz ocak ayında söylentiler çıkmaya başladı. Yine en başa Real Madrid ismi yazılıyordu. Oyuncu için Premier Lig de bir seçenekti ancak Real Madrid kadar maddi beklentileri karşılayacak bir yapının olup olmadığı tartışma konusuydu. Nitekim beklenen haziran başında gerçekleşti.

Malumun ilanı: Mbappe ayrılığı açıkladıMalumun ilanı: Mbappe ayrılığı açıkladı

Mbappe PSG ile altı Ligue 1, dört Fransa Kupası, iki Fransa Lig Kupası, üç Fransa Süper Kupası kazanan Mbappe bu süreçte Fransa’yla Dünya Kupası kaldırma sevinci de yaşadı. 13 kez bulunduğu turnuvalarda gol kralı olan oyuncu yılda 30 milyon euro’dan fazla kazanacağı Real Madrid sözleşmesine imza attı.

Arda’nın işi artık daha zor

Geçen yaz Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler’i artık daha zorlu bir meydan okuma bekliyor. Halihazırda geniş olan Real Madrid’in orta saha rotasyonuna geçen sezonu sahte 9 olarak geçiren Jude Bellingham da iyiden iyiye dahil olacak. Evet oradan Toni Kroos çıkacak ve Luka Modric bir yaş daha almış olacak, ancak ilk aşamada sağ kanatta değerlendirilen Arda’nın fiziksel olarak bu alanda yeterlilik yakalaması için ne kadar zamana ihtiyacı olduğu soru işareti. Mbappe dışında Endrick’in de gelmesiyle Real Madrid’in dar görünen forvet rotasyonu olağanüstü ölçüde genişleyecek. Öyle ki Mbappe sırtına geçireceği 9 numarayla o rotasyonun vazgeçilmezi olacak.

Mbappe tehdit edildiğini açıkladı

Real Madrid’e imza atan Kylian Mbappe, PSG’deki son sezonuyla alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bappe “PSG’de beni oynatmayacaklarını söylediler. Luis Enrique ve Campos beni kurtardı resmen. Bu sezon yaşadıklarımı düşününce kariyerimdeki en iyi sezon diyebilirim. PSG’de mutsuz değildim ama mutsuz eden insanlar vardı.” şeklinde konuştu. Kylian Mbappe, Real Madrid’e transfer olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. “Real Madrid’de bu transfer için çalışan herkese teşekkür ederim. Özellikle Florentino Perez’e. Bana ilk günden itibaren güven aşıladı. Rahatladım ve artık mutluyum. Real Madrid’e büyük bir iştahla gidiyorum. Dünyanın en iyi kulübüne geldim. Çok heyecanlı ve mutluyum. En az 5 yıl Real Madrid’de oynayacağım.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.