Youssef En-Nesyri resmen Fenerbahçe’de

Fenerbahçe uzun süredir ilgi gösterdiği Faslı forvet Youssef En-Nesyri'yle görüşmeye başlandığını ve oyuncunun İstanbul'a geleceğini resmen açıkladı.

Spor 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla'da forma giyen santrfor Youssef En-Nesyri ile trasfer görüşmelerine başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Fenerbahçe uzun süredir konuşulan Youssef En-Nesyri transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertli kulübün KAP’a bildirdiği yazılı açıklamada “Profesyonel futbolcu Youssef En-Nesyri’nin transferi konusunda, Futbolcu ve Kulübü Sevilla Football Club, S.A.D. ile görüşmelere başlanmıştır. Futbolcu sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul’a gelecektir” dendi. Faslı golcüyü taşıyan uçak İstanbul’a geldi.

Faslı golcü kendisini karşılamaya gelen taraftarlarla buluştu.

Özel uçakla İspanya’nın Sevilla kentinden Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne gelen En-Nesyri’yi, sarı-lacivertli kulübün sportif direktörü Mario Branco karşıladı. Ailesiyle birlikte İstanbul’a gelen oyuncu, çıkışta kendisini bekleyen bir grup taraftarın yanına giderek imza verdi ve fotoğraf çektirdi. Bu esnada taraftarlar, En-Nesyri’nin boynuna Fenerbahçe atkısı taktı. Faslı forvet, kendisini bekleyen araçla konaklayacağı otele hareket etti.

En-Nesyri kimdir?

1997 yılında Fas’ın en büyük üçüncü şehri Fes’te dünyaya gelen Youssef En-Nesyri genç yaşta dikkatleri üzerine çekip 2015 yılında henüz 18 yaşındayken 125 bin euro karşılığında Malaga’ya transfer olarak Akdeniz’in kuzey yakasına yelken açtı. Malaga’nın genç yaş takımında gösterdiği performansla Fas A Milli Futbol Takımı’nın kapılarını kendisine açan En-Nesyri, 2016 yılında Malaga’nın B takımıyla profesyonel sözleşme imzalayarak İspanya’da futbol hayatına ilk adımını attı.

Malaga’nın B takımıyla geçirdiği 2016-17 sezonunda A takımda da şanslar yakalayan 1,92 boyundaki futbolcu La Liga’da da 13 maçta forma şansı buldu. Bir sonraki sezon henüz 21 yaşındayken takımının as santrforu konumuna yükselip 25 lig maçında forma giyerek dört defa gol sevinci yaşadı ancak kötü bir sezon geçiren Malaga sezon sonunda ligi son sırada bitirerek La Liga 2’ye düştü.

Takımının küme düşmesine karşın genç bir forvet olarak dikkatleri üzerine çeken En-Nesyri, 6 milyon euro karşılığında Leganes’e transfer olarak La Liga’da kalmayı sürdürdü. Yeni takımındaki ilk sezonunda 34 maça çıkan Faslı golcü 11 gol atış iki de asist yaptı. Bir sonraki sezona da Leganes’le giren En-Nesyri ligin ilk yarısında sergilediği oyun sonrası ocak ayında santrforlarından Chicharito ve Munas Dabbur’u satan Sevilla’ya 20 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Sevilla’yla geçirdiği yarım sezonda dört gol atan Faslı santrfor sezon sonunda UEFA Avrupa Ligi’ni müzesine götüren takımın kadrosunda yer alarak kariyerinin ilk kupasını havaya kaldırdı.

En-Nesyri asıl patlamayı bir sonraki sezon yaptı. Sevilla formasıyla La Liga’daki 38 maçın tamamında süre alan golcü oyuncu rakip fileleri 18 kez sarstı. Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda Dortmund’a elenen Sevilla’nın o sezonki sekiz devler ligi maçının tamamında formayı giyen En-Nesyri, Avrupa’nın en gözde sahnesinde altı defa gol sevinci yaşadı. Bir sonraki sezon Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda yarı finale kadar yükselen Fas Milli Takımı’nın ilk 11’de forma giyen santrforu olan En-Nesyri takımına iki golle katkıda bulundu. Son sezonunda La Liga’da 33 maçta forma giyip 16 gol üreten En-Nesyri’nin İspanya’nın en üst liginde toplam 230 maçı ve 69 golü bulunuyor.

Bu daha başlangıçBu daha başlangıç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.