Yunan basını, turu böyle gördü: Konstantinopolis’in düşüşü

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Olympiakos'u 1-0 yendi. Uzatmalar sonucu değiştirmezken penaltılar sonucunda 3-2 galip gelen Yunan takımı adını yarı finale yazdırdı. Bu sonuç dış basına böyle yansıdı...

Spor 19 Nisan 2024
Yunan basını Olympiakos'un zaferini böyle gördü.

Fenerbahçe’nin Avrupa macerası dün akşam itibariyle sona erdi. Olympiakos’a karşı 3-2 yenildiği maçın rövanşında 1-0 kazanan Kanarya, uzatma devresinde sonucu değiştiremedi. Henüz 11. dakikada İrfan Can Kahveci’yle öne geçen sarı-lacivertliler maçın devamında turu getirecek skora erişemedi.

Hal böyle olunca maç penaltılara gitti. Penaltı atışlarında her ne kadar Hırvat kaleci Dominik Livakovic rakibin iki penaltısını kurtarsa da Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Leonardo Bonucci gibi isimler Tzolakis’e takıldılar. Olympiakos böylece turu geçen ve yarı finalde Aston Villa’nın rakibi olan ekip oldu.

Bu karşılaşma ardından Avrupa basını da sonuca geniş yer ayırdı. Oly teknik direktörü Jose Luis Mendilibar’ın ülkesi İspanya’da en önde gelen gazetelerden Marca, Olympiakos logosu ortasına Mendilibar’a defne yapraklı bir taç giydirdi. Gazete bu görselin altına “Yunan tanrısı Mendilibar Olympiakos’ta bir mucize yaratabilecek mi?” sorusunu iliştirdi.

Fenerbahçe’nin bataryaları yeniden dolar mı?Fenerbahçe’nin bataryaları yeniden dolar mı?

Yunan basınından GOAL, “İstanbul’a kış geldi” başlığıyla Olympiakos’un yarı final biletini okuyucularına aktardı. Ülke basınından tepki çekebilecek başlıksa SDNA’dan geldi. Ülkenin önde gelen basın yayın organlarından olan SDNA “Konstantinopolis’in Düşüşü” başlığıyla karşılaşmayı okuyucularına aktardı.

Gazetta “Olympiakos hak ettiği yarı finali, kalecisi Tzolakis’in seri penaltı atışlarında yaptığı kurtarışlarla elde etti. Şimdi final için Aston Villa ile karşı karşıya gelecek” bilgisini geçerken Sofokleousin “Tzolakis, Olympiakos’u Konferans Ligi’nde ilk dörde taşıdı. Yunan kaleci böylece kırmızı-beyazlılarda kariyer gecesini yaşadı” dedi. BN Sports iki kalecinin performansını “Bu sefer Livakovic değil; Tzolakis vardı! Hırvat kaleci Dünya Kupası’nda Japonya’nın üç penaltısını kurtarmıştı. Şimdi onun takımı Fenerbahçe’ye karşı Tzolakis üç penaltı kurtardı” cümleleriyle karşılaştırdı. Ta Nea, Olympiakos’un 99 senelik tarihinde ilk kez yarı finale yükselmesini “Olympiakos tarihinin en büyük gecesi. Kırmızı-beyazlılar için olduğu kadar, Yunan futbolu için de inanılmaz bir gece. Çünkü bir Yunan ekibi Avrupa’da yarı finale yükseldi” diye açıkladı.

Tzolakis geceye damga vurdu, manşetlerden inmedi.

İtalyan Corriere Dello Sport,”Konferans yarı finallerine katılmaya hak kazanan son takım Olympiakos: Yunanlılar Fenerbahçe’yi normal sürede 1-0 (toplamda 1-1) kazandıktan sonra penaltılarla yendi. Belirleyici penaltıyı kaçıran Leonardo Bonucci oldu. İtalyan savunma oyuncusu 122. dakikada teknik direktör tarafından tam da son piyangoda penaltı noktasından şut atması için oyuna alınmıştı. Ancak beşinci pozisyonda kaleci Konstantinos Tzolakis tarafından hipnotize edildi ve eski Juve’linin vurduğu topa soldan müdahale ederek Fenerbahçe’yi saf dışı bıraktı” diyerek okuyucularını bilgilendirdi.

Fenerbahçe’de Bonucci ve Cengiz penaltı atışlarından yararlanamadılar.

İspanyollardan teknik direktör derbisine gönderme

İspanyol Mundo Deportivo’da yer alan haberde ise şu ifadelere yer verildi: “Kaleci Konstantinos Tzolakis’in kahramanı olduğu penaltı atışları sonucunda Fenerbahçe’ye karşı zafer kazanan ve Konferans Ligi yarı finaline yükselen Jose Luis Mendilibar yönetimindeki Olympiacos, çeyrek finalde Aston Villa’nın teknik direktörü vatandaşı Unai Emery ile karşılaşacak.”

Geçen sezon Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Jose Luis Mendilibar Olympiakos ile tarih yazma peşinde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.