Yunanistan’da hedefte Fatih Terim var: Demode kaldı

Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos sahasında Aris'e 1-0 yenilerek şampiyonluk şansını büyük ölçüde kaybetti. Yuhalanan Terim maçtan sonra telefonunu yere attı, Yunan basını sert yorumlar yaptı.

Spor 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Fatih Terim, Aris yenilgisinden sonra telefonunu yere attı.

Tarih 27 Aralık 2023… Galatasaray’la birçok şampiyonluk, Türkiye Milli Takımı ile Avrupa üçüncülüğü yaşayan Fatih Terim Sırp teknik direktörü Ivan Jovanovic’in yerine 1.5 yıllığına Panathinaikos’un başına geçtiği imzayı attı. Yeşiller 15 maçta topladığı 34 puanla lider PAOK’un bir puan gerisinde ikinci sıradaydı. Yunanistan Süper Ligi’nde en son 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Panathinaikos için tek hedef lig kupasıydı.

Şampiyonluk Turu’nda Terim ile alınan galibiyetlerle takım ‘Bu sene o sene’ dedirtiyordu. Ancak deplasmandaki 3-0 kaybedilen AEK karşılaşması Terim’in işinin güç olduğunu gösterdi. Hafta sonu Panathinaikos, Aris’i konuk etti. Şampiyonluk şansının sürmesi için galibiyet dışındaki sonuçlar yaralayıcı olacaktı. Apostolos Nikolaidis maçın hemen başında 2. dakikada Aris’i öne geçirdi. Kalan dakikalar kabus gibi geçti. Bir türlü beklenen gol gelmedi. Hakem bitiş düdüğünü çaldığında Panathinaikos’un şampiyonluk şansı mucizelere kaldı. AEK’nın PAOK’a yenildiği akşam Aris’e kaybeden Panathinaikos zirvenin dört puan gerisinde kaldı. Terim’in öğrencileri Aris’i mağlup etmesi halinde puan farkını bire indirecekti. Panathinaikos Şampiyonluk Turu’nun son iki haftasında PAOK’a konuk olacak ve Olympiakos’la evinde karşı karşıya gelecek. Yunanistan Ligi’nde puan durumu şöyle…

1- AEK – 75 puan
2- Panathinaikos – 71 puan
3- PAOK – 71 puan (Bir maçı eksik)
4- Olympiakos – 70 puan (Bir maçı eksim)
5- Aris – 52 puan
6- Lamia – 35 puan

 

Fatih Terim'in Panathinaikos'u büyük fırsat teptiFatih Terim’in Panathinaikos’u büyük fırsat tepti

Terim’i yuhaladılar

Maç sırasında sinirlenerek telefonunu yere atan Fatih Terim yayıncı kuruluşu konuşurken bir şok daha yaşadı. Stadyumdaki taraftarlar şampiyonluk yarışından uzaklaşılmasının baş sorumlusu olarak gördükleri Fatih Terim’i yuhaladı. Panathianaikos hocası sorumlunun kendisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Hiçbir maçtan ve yenilgiden sonra oyuncularım hakkında hiçbir şey söylemedim. Ligi ve sezonu bitirelim. Bu bittikten sonra pek çok şey söyleyeceğiz. Belki sezon bittiğinde Koropi’de bir toplantı yaparız ve her şeyi konuşuruz. Maçtan sonra bir hata varsa bunu üstüme alacağım. Röportajda daha önce hiç yaşamadığım bir şey yaşadım. Hayatta elbette her zaman bir ilk vardır.”

‘Özgeçmiş işe yaramaz, demode kaldı’

Yunanistan’da spor basını da Terim’i ağır şekilde eleştirdi. Yunan Gazetta.GR’den Nikos Athanasiou’nun yazısı şöyle: “Başarısızlık Fatih Terim’in üzerine yıkılacak ama adil olmak gerekirse Türk teknik direktör suçlanacak en son kişi. Elbette en sert eleştirileri hak ediyor, ancak kendimizi açıklayalım, Terim 70 yaşında bir teknik direktör. ‘Rüzgarı’ ve ‘mentalite’siyle bir takıma psikolojik olarak yardım edebilen ancak futbol açısından gençliğinin görkemli günlerinde takılıp kalmış bir teknik direktör. Ve o zamandan bu yana yirmi yıl geçti. Futbolculuk tarzı, antrenmanları, işleri yönetme şekli, metodolojisi 2004’ün Panathinaikos’una eldiven gibi uyuyor olabilir ama 2024’ünkine uymuyor. Evet, Türk teknik direktörünün harika ve bir özgeçmişi var, evet o komşu ülkenin futbolunun efsanesi, sekiz şampiyonlukla Galatasaray efsanesi, Türk Milli Takımı’ndaki başarılar. Ülkemize gelen en büyük isimlerden biri. Tekrar kusura bakmayın, ‘özgeçmişler’ pek işe yaramaz. Türkiye’de kupa kazanmış olması Yunanistan’da da aynısını yapacağı anlamına gelmiyor.”

Samet Akaydin'in hatası Yunan basınında: Fatih Terim'in yeni baş ağrısıSamet Akaydin’in hatası Yunan basınında: Fatih Terim’in yeni baş ağrısı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.