Yunus Akgün Leicester’e ‘şartlı’ transfer oldu

Galatasaraylı Yunus Akgün, sezon sonuna kadar Championship ekibi Leicester City'e kiralandı. Yapılan anlaşmada şartlara bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesi bulunuyor.

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaraylı Yunus Akgün, sezon sonuna kadar Championship ekibi Leicester City'e kiralandı. Yapılan anlaşmada şartlara bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesi bulunuyor.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’da Yunus Akgün ile yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılıların futbolcuyu, sezon sonuna kadar Championship ekibi Leicester City’e kiralandı. Sarı-kırmızılılar yapılan anlaşmada şartlara bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesinin yer aldığını KAP’a bildirdi.

Galatasaray sevgisi Eyüpspor Başkanı'nı yaktıGalatasaray sevgisi Eyüpspor Başkanı’nı yaktı

500 bin + 9 milyon euro

Leicester City, oyuncuyu kiralamak için 500 bin euro ödedi. Eğer zorunlu satın alma maddesi aktif olursa İngiliz ekibinin kasasından 9 milyon euro daha çıkacak. Ayrıca futbolcunun sonraki satışında sarı mırmızıların yüzde 15 payı bulunuyor.

Norveç'te 'Aşkın Olayım' çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyorNorveç’te ‘Aşkın Olayım’ çalıyor, Şampiyonlar Ligi müziği duyuluyor

Galatasaray’dan KAP’a yapılan açıklama şöyle: “Profesyonel futbolcumuz Yunus Akgün’ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 eurodur. Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli kârının %15’i şirketimize ödenecektir.”

Yunus Akgün, sarı-kırmızılı formayla bu sezon çıktığı 5 karşılaşmada tek asistini geçen hafta içinde Molde karşısında yapmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.