Yusuf attı Lille galibiyete yürüdü, Aston Villa deplasmanda kazandı

UEFA Konferans Ligi heyecanı 3. hafta maçlarıyla devam etti. Yusuf Yazıcı’nın gol attığı gecede Lille 3 puana uzanırken, Zaniolo’nun forma giydiği Aston Villa deplasmanda kazandı.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Lille, Yusuf'un golüyle geri döndü, 3 puanı aldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin A Grubu’nda Lille, Slovan Bratislava’yı ağırladı. Mücadeleye baskılı başlayan Fransız ekip, Aleksandar Cavric’in 23. dakikada attığı golle ilk yarıdan 1-0 geride ayrıldı. 2. yarıda kendine gelen Fransız ekibi hem baskılı oyununu sürdürdü hem de 68.dakikada Yusuf Yazıcı’nın attığı golle durumu eşitledi. 82. dakikada Remy Cabella’nın attığı golle öne geçen Lille bu sonuçla 7 puanla grup liderliğine oturdu. Bratislava ise 6 puanla Lille’in en yakın takipçisi konumunda. Faroe Adaları takımı olan Klaksvik ise Ljubljana’yı evinde 3-0 mağlup ederek Konferans Ligi’ndeki ilk galibiyetini aldı ve puanını 4’e yükseltti.

E Grubu’nda heyecan AZ Alkmaar’ın Aston Villa’yı konuk ettiği maçla başladı. Mücadeleye hızlı giren İngiliz ekibi 13.dakikada Leon Bailey’in attığı golle 1-0 öne geçti. Hemen 10 dakika sonra Tielemans’la farkı ikiye yükselten Villa soyunma odasına bu sonuçla önde gitti. İkinci yarıda da ilk yarıdaki tempolu oyununu sürdüren Aston Villa 51’de Ollie Watkins, 56’da McGinn’le art arda goller bularak farkı 4’e yükseltti. Ibrahim Sadiq’in 65.dakikada attığı gol farkı 3’e indirse de Aston Villa deplasmandan 3 puanı aldı. Bu sonuçla puanını 6’ya çıkaran ve grup lideri Legia Varşova ile eşitleyen Villa ilk maçta Varşova’ya 3-2 mağlup olduğu için grubun ikincisi konumunda. Varşova’ya 2-1 mağlup olan ve 3 puanda kalan Zrinjski 3 puanla grubun üçüncüsü.

Zor da olsa 18... Fenerbahçe hız kesmediZor da olsa 18… Fenerbahçe hız kesmedi

Gollü maçlar dikkat çekti

UEFA Konferans Ligi’nde geceye 6 gol atılan iki maç damga vurdu. Fiorentina ve Frankfurt rakiplerine 6 gol atarak adeta güç gösterisi yaptılar. Cukaricki’yi 6-0 geçen Fiorentina, F Grubu’nda topladığı 5 puanla liderliğine devam ediyor. Öte yandan Eintracht Frankfurt Helsinki’yi 6-0 gibi farklı bir sonuçla geçerek grup ikinciliğini sürdürüyor.

Beşiktaş Norveç'te dondu, kaldıBeşiktaş Norveç’te dondu, kaldı

Avrupa Ligi’nde gecenin diğer sonuçları:

B Grubu

KAA Gent – Breidablik 5-0

C Grubu

Ballkani – Astana 1-2

Dinamo Zagreb – Viktoria Plzen 0-1

F Grubu

Fiorentina – Cukaricki 6-0

Genk – Ferencvaros 0-0

G Grubu

Aberdeen – PAOK 2-3

Eintracht Frankfurt – HJK Helsinki 6-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.