Zehra Güneş’in jokeri Volkan Demirel

Filenin Sultanları ve VakıfBank'ın yıldızı Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katıldı. Yarışmada Volkan Demirel ile sorulan soruda joker hakkını Volkan Demirel'i arayarak kullandı.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Zehra Güneş kazandığı 300 Bin TL'yi Hatay'daki voleybolculara bağışladı.

Atv’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak programı Cumhuriyet’in 100. yılı özel programında Türk spor tarihine geçen Filenin Sultanları’nın yıldızı Zehra Güneş, güreşin efsanesi Taha Akgül, rekortmen dalışçı Şahika Ercümen ve milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu yarıştı. Sporcular kazandığı ödülleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağışlarken yarışmada en ilginç an Zehra Güneş’e sorulan Volkan Demirel sorusuyla yaşandı.

Yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu, Zehra Güneş’e şu soruyu yöneltti: “2008’de Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkma mücadelesinde Fenerbahçe ve Sevilla, iki maç sonunda yenişemeyip maç penaltılara kalınca ne olmuştur?”

Şıklar…

a)Fenerbahçe kalecisi tüm golleri yemiştir.

b)Sevilla kalecisi tüm golleri yemiştir.

c)Fenerbahçe kalecisi üç penaltı kurtarmıştır.

d)Sevilla kalecisi üç penaltı kurtarmıştır.

Zehra Güneş: 16 yaşından beri psikolojik destek alıyorumZehra Güneş: 16 yaşından beri psikolojik destek alıyorum

Zehra Güneş, bu soruda joker hakkını kullanmak istedi. Voleybol yıldızının telefon jokeri ise Sevilla- Fenerbahçe maçında kalede bulunan ve şu an Hatayspor Teknik Direktörü olan Volkan Demirel’di. Soruyu dinleyen Demirel, Güneş’e “Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmıştır” yanıtını verdi. Volkan Demirel’den aldığı tüyo ile Zehra Güneş soruyu doğru yanıtladı.

Zehra Güneş’i zorlalayan başka bir soru ise oyuncusu olduğu A Milli Kadın Voleybol Takımı’ndan geldi. Güneş’e sorulan soru ve şıklar şöyleydi: Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2023’te namağlup Avrupa şampiyonu olan ve olimpiyat elemelerini namağlup geçen 14 kişilik kadkadrosunun boy ortalaması kaçtır?

a)181 santimetre

b)186 santimetre

c)191 santimetre

d)196 santimetre

Volkan Demirel: Ömür boyu Hatay'da kalabilirimVolkan Demirel: Ömür boyu Hatay’da kalabilirim

Zehra Güneş: Bilmesem kahrolurdum

Zehra Güneş, ilk olarak c ve d şıklarını eledi. “Bu soru nereden aklınıza geldi? Bunu bilmem lazım” diyen milli voleybolcu daha sonra b şıkkını seçti. Yanıt açıklanmadan önce “Ne olur doğru çıksın” diyen Zehra Güneş, amacına ulaştı. Kenan İmirzalıoğlu yanıtın doğru olduğunu açıklayınca 24 yaşındaki voleybolcu şöyle konuştu: “Çok rahatladım. Soru yanlış olsaydı kahrolurdum. Benim takımım.”
Bu soruyla yarışmayı bitiren Zehra Güneş, kazandığı 300 bin TL’lik ödülü, 6 Şubat’taki deprem felaketinden zarar gören Hatay’daki kız sporcuların voleybol eğitimine harcanması için bağışladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.