Zeynep Sönmez Berlin’de ana tabloda

Zeynep Sönmez Ecotrans Ladies Open elemelerinin 9 numaralı seri başı Emina Bektas'ı 7-6, 2-6 ve 6-3’lük setlerle mağlup etti ve WTA 500 turnuvasında adını ana tabloya yazdırdı.

Spor 16 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Zeynep Sönmez Berlin'de ana tabloda.

Kadınlar dünya sıralamasının 154. basamağındaki Zeynep Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen organizasyonun elemelerindeki final turu maçında klasmanın 96. sırasındaki Bektas​​​​​​​ ile karşılaştı. 22 yaşındaki milli tenisçi 2 saat 26 dakika süren maçı 7-6, 2-6 ve 6-3’lük setlerle kazanarak çim kortta oynanan turnuvada ana tabloya çıkan 32 isim arasına girdi.

Zeynep geçen haftalarda Roland Garros’ta ana tabloya yükselmiş ve Emma Navarro’ya 6-2 ve 6-0’lık iki setle yenilip turnuvaya veda etmişti. Milli tenisçi çim kort sezonunu Almanya’da açtı. Eleme aşamasının yarı final safhasında 1 numaralı seri başı Yastremska’yı eleyerek finale çıkmıştı. Zeynep bu aşamada Bektas’ı geçip adını ana tabloya yazdırdı.

Zeynep’in ana tablodaki yeri de belli oldu. Milli tenisçi WTA 500 Berlin ana tablosunun ilk turunda Caroline Garcia ile karşılaşacak.

Zeynep Sönmez'den tarihi zafer: 1 numaralı seribaşını yendi!Zeynep Sönmez’den tarihi zafer: 1 numaralı seribaşını yendi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.