Zeynep Sönmez, Wimbledon’da ana tabloyu son anda kaçırdı

Wimbledon'da ana tabloya kalmak için mücadele eden milli tenisçi Zeynep Sönmez elemelerin son maçında dünya 131 numarası Ukraynalı Daria Snigur'a 2-1 kaybetti ve turnuvaya katılım hakkını elinden kaçırdı.

Spor 27 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da milli sporcu Zeynep Sönmez, ana tabloya kalamadı.

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Wimbledon’ın üçüncü ve son eleme turunda dünya 131 numarası Ukraynalı Daria Snigur’la karşılaştı.

Rakibi karşısında ilk seti 6-1 kazanan 22 yaşındaki Zeynep, ikinci sette 4-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve seti 7-5 kaybetti. Son sette 4-1 öne geçen Zeynep, rakibinin geri dönüşüne yine engel olamadı ve seti 7-5, 2 saat 5 dakika süren maçı da 2-1 kaybederek elendi.

‘Şanslı Kaybeden’ ihtimali var ama çok düşük

Zeynep’in ana tabloya kalabilmek için önünde tek ihtimal olarak ‘Şanslı Kaybeden’ ilan edilmesi kaldı. Buna göre ana tabloda yer alan sporculardan çekilen isimler olursa yerlerine elemelerde kaybeden isimler dahil edilecek. Bu dahil edilme sürecinde ise eleme oynayan isimlerin dünya sıralamasına bakılarak en üstte bulunan dört isim arasından kura çekilecek. Zeynep sıralamada beşinci durumda ve henüz çekildiğini açıklayan bir tenisçi yok. Zeynep’in Wimbledon’a katılması için beş tenisçinin birden turnuva başlamadan Wimbledon’dan çekildiklerini açıklaması gerekecek.

Çek basını hakeme isyan etti, Avrupa basını 'kart festivali' dediÇek basını hakeme isyan etti, Avrupa basını ‘kart festivali’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.