Ziraat Bankkart’ın final umudu Ankara’ya kaldı

Ziraat Bankkart CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Polonya deplasmanında Jastrzebski Wegiel'e 3-0 yenildi. Finale çıkacak takım Ankara'da yapılacak karşılaşmadan sonra belli olacak.

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Polonya'da ilk iki sette varlık gösteremeyen Ziraat Bankkart üçüncü sette dişini gösterdi ama yetmedi.

Erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalini ilk maçında Ziraat Bankkart Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel’e konuk oldu. Widowiskowo Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Ankara ekibi Arslan Ekşi, Wouter Ter Maat, Oreol Camejo, Luciano Vicentin, Bedirhan Bülbül, Faik Samed Güneş ilk altısıyla çıktı. Liberoda Berkay Bayraktar oynadı.

Polonya temsilcisi karşılaşmaya çok hızlı başladı. Ziraat Bankkart taraftarın yoğun desteğine alışamadan seti 25-13 kaybetti. İkinci sette daha dengeli bir oyun olsa da Jastrzebski Wegiel üstünlüğünü hiç kaybetmedi. Setin sonunda farkı açan Polonya ekibi 25-18’lik skorla durumu 2-0’a getirdi.

Ziraat Bankkart daha sonra kendine geldi. Rakibine zor anlar yaratan Ankara ekibi 24-23 gerideyken maç sayısını kurtardı. Ardından seti almak için avantaj da yakalayan Ziraat Bankkart anlarda yaptığı iki hatayla seti 30-28, maçı da 3-0 kaybetti. Jastrzebski Wegiel’de Jean Patry 20, Tomasz Fornal 19 sayıyla galibiyeti getiren isimler oldu.

Ziraat Bankkart nasıl tur atlar?

Mücadelenin rövanşı 20 Mart’ta Ankara’da yapılacak. Ziraat Bankkart’un bu karşılaşmada tur atlamak için rakibini mutlaka 3-1 ya da 3-0 yenmesi ve altın seti kazanması gerekiyor. Polonya ekibine ise iki set alması final için yetecek.

'Eda'sız Fenerbahçe Milano'dan çıkamadı‘Eda’sız Fenerbahçe Milano’dan çıkamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.