Zonguldak Kömürspor’dan şike şüphesi taşıyan maçla ilgili suç duyurusu

TFF 2. Lig'de küme düşen Zonguldak Kömürspor'un başkanı Hakan Hürfikir 37’nci hafta mücadelesinde Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor arasında 0-0 sonuçlanan maçla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Mağdur olduğunu iddia eden Zonguldak Kömürspor Başkanı suç duyurusunda bulundu.

TFF 2. Lig’de geçen hafta sonu enteresan bir olay yaşandı. Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla Nazilli ligde kalmayı, Ankaraspor play-off yapmayı garantiledi. Zonguldak Kömürspor ise küme düştü. Maçta hiç şut çekilmemesi, hatta TFF YouTube kanalından yayınlanan karşılaşmada doğru düzgün atak yapılmaması kamuoyunun dikkatini çekti. TFF iki kulüp hakkında şike şüphesiyle soruşturma başlattı. Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Hakan Hürfikir TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’un 37’nci hafta mücadelesinde Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor arasında şut çekilmeden 0-0 sonuçlanan maçla ilgili suç duyurusu yaptı.

Başkan maçla alakalı “Nazilli Belediyespor’da sonradan oyuna giren ‘Tibet’ adlı genç bir oyuncu gol teşebbüsüne giderken Ankarasporlu oyuncular tarafından durduruldu pozisyon icabı. Sonra çocuğun üzerine giderek ‘Sen ne yapıyorsun’ gibi söylemleri var. Bunun sesi gelmiyor ama dudak okunabilir yani. Maçın skoruna etki edilmiştir, biz bu durumda küme düştük. Bu futbolda olağan şeyler diyoruz ama burada çok bariz, çok açık, alenen yapılan bir şey var. Asla iki takım arasında para alışverişi gibi bir şey söylemiyorum. Kimseyi töhmet altında bırakmayalım. Gerekli işlemlerimizi başlattık. TFF ile görüşüp başvurumuzu yaptık. Kendileri de maçın etik kurula sevk edildiğini söylediler. Bekleyip göreceğiz” diye konuştu.

Hürfikir “İnşallah Türk futbolu için bir devrim olur buradan çıkacak karar. Çünkü hiç böyle bir karar bugüne kadar çıkmamış diye düşünüyorum. İnşallah bir devrim olur. Bundan sonra da alt ligler için bir milat olur. Yani maç incelendikten sonra, artık puan silme, küme düşürme mi olur tam bilemiyorum. TFF’nin vereceği bir karar. Belki de hiçbir şey çıkmayacak. Bu sadece bir iddia, biz bu iddiada bulunuyoruz” dedi.

Başkan futbolda bu tarz şeyler olduğunu belirterek “Böyle şeyler olabilir. Bunu, göz göre göre mi diyelim, nasıl diyelim. Biz zaten bundan rahatsızız. Bu maç canlı yayınlanmasa kimsenin haberi olmayacaktı. İki takım da birbiriyle puanları paylaştı deyip geçecektik. İki takımın birbirini yenecek gücü var. Berabere de bitebilir. Sadece çok alenen yapıldığı için Türk kamuoyu durumdan rahatsız. Talebimiz maçın savcılık ve TFF tarafından incelenmesi ve çıkacak kararı da bekleyeceğiz” diye konuştu.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı: TFF şike iddiasını inceleyecekAnkaraspor-Nazilli Belediyespor maçı: TFF şike iddiasını inceleyecek

Nazilli tarafı kendini savunmuştu

Nazilli Belediyespor’da başkan Şahin Kaya son olarak “Daha önce 2000-2001 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray Strum Graz maçında da oldu. 1 puanın yettiği yerde 2 takımın da riske girmemesi ve top çevirmesi çok normal. Maçta şut olmadığına ilişkin istatistik paylaşılıyor. Vanspor’un 6-1 biten maçında istatistiklerin hepsi sıfır. Bu platformlarda 2 ve 3’üncü Lig istatistikleri yapılmıyor” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.