Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı: TFF şike iddiasını inceleyecek

Pazar öğleden sonra oynanan ve bittiği andan itibaren şike iddialarıyla Türk futbolunun gündeminde yer alan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu inceleme başlatma kararı aldı.

Spor 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Ankara ve Nazilli arasındaki maç için şike soruşturması başladı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor-Nazilli Belediyspor maçı 0-0 bitti. Maç boyunca iki takım da bir tek şut atmadı. Genel olarak temposuz geçen maçın sonucunda Ankaraspor aldığı bir puanla play-off’a girmeyi garantiledi. Nazilli Belediyespor küme düşmekten kurtuldu ve Zonguldak Kömürspor küme düştü.

Maçta şut dahi atılmaması üzerine CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından sorumlu Genel Başkan yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz “Bugün 2.Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor-Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucunda uzlaşarak sahaya çıktığı görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor” yazılı bir paylaşım yaptı.

Yavuzyılmaz paylaşımının sonuna maçın tamamının kaydının olduğu TFF YouTube bağlantısını da ekledi. Maçın 90. dakikasında atağa kalkan bir futbolcuya topu kaybettikten sonra rakip futbolcuların tepki göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Son olarak karşılaşmayla alakalı gelen bilgi Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili TFF inceleme başlattı. Şike iddiaları üzerine hareket geçen TFF Hukuk Kurulu yapacağı incelemede iddiaları doğrular nitelikte bulgulara ulaşırsa dosya Etik Kurulu’na sevk edilecek ve yasal süreç başlayacak.

Yunanistan'da hedefte Fatih Terim var: Demode kaldıYunanistan’da hedefte Fatih Terim var: Demode kaldı

Nazilli’den tarafından iddialara yanıt

Konuyla alakalı olarak iki kulüpten ilk açıklama Nazilli cephesinden, kulüp başkanı Şahin Kaya’dan geldi. Kaya “Karşılaşmada kesinlikle şike olayı yoktur. Bize ligde kalabilmemiz için zaten tek puan yetiyordu. Oyuncularımız zorlu Ankaraspor deplasmanında berabere kalıp, tek puan alarak ligde kalmayı başardı. Ben bunun içinde tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Alınan ve ligde kalmamızı sağlayan tek puanı da Nazilli’den Ankara’ya kadar gelerek takımlarını 90 dakika boyunca destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyorum” dedi. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Ankaraspor 3-2 kazanmıştı. Ankara ekibi o dönemde beş maçlık galibiyet hasretini bu maçla dindirmişti. Söz konusu karşılaşmada ev sahibi 13, Ankara ise 7 şut çekmiş toplam 20 şuttan beş gol olmuştu.

TFF - Kulüpler Birliği görüşmesinde şok iddia, Büyükekşi üç isme kapıyı göstermiş!TFF – Kulüpler Birliği görüşmesinde şok iddia, Büyükekşi üç isme kapıyı göstermiş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.