Fenerbahçe’den kötü oyun, ‘kral’ hareket, harika skor

İsmi İngilizce'de 'kral' anlamına gelen Joshua King, Twente deplasmanında yaptığı harika driplingle takımına penaltı kazandırdı. Transferi gündemde olan Norveçli belki bu performansıyla takımda kalacak.

1 Eylül 2023
Joshua King kazandırdığı penaltıyla maçın yıldızı oldu.

Twente’de Fenerbahçe ilk maçta aldığı 5-1’lik galibiyetin avantajıyla rahat bir maça çıktığını düşündü. Ama yaş ortalaması düşük Hollanda takımı ilk dakikada girdiği Ricky van Wolfswinkel’in girdiği pozisyonla karşılaşmanın kolay geçmeyeceğini gösterdi.

Daha önceki maçlarda rakiplerine üstünlüğünü kabul ettiren ve topa sahip olan Fenerbahçe dün Hollanda’ya gelmemişti. Ciğere saldıran kedi gibi Fenerbahçeli futbolculara baskı yapan Twenteliler sarı lacivertlilere oyun kurma şansı vermedi. Baskıdan bunalan topu kaleci İrfan Can Eğribayat’a verdi. Onun uzun vuruşlarındaysa top adeta duvara çarpar gibi geri geldi.

Cengiz Ünder: Her masada varımCengiz Ünder: Her masada varım

Rakibin sert oyununun yanı sıra özellikle Ferdi Kadıoğlu’nun sakatlığı nedeniyle olmaması oyun kurulumunu kötü etkiledi. Sinirleri bozulan sarı lacivertli futbolcular sert oyuna yanıt vermeye çalışınca İtalyan hakem Fabio Maresca fazla mesai yaptı. Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz, Becao, Oostorwolde, İsmail Yüksek sarı karttan nasibini alan futbolcular oldu. İlk yarıda bunalan, sarı lacivertliler tek pozisyonunu 35’te buldu. Osayi-Samuel’in ogetirdiği topa Tadic vurdu. Kaleci Unnerstall gole izin vermedi.

Fred şarkısını seçti, Altay'a tavsiyeler verdiFred şarkısını seçti, Altay’a tavsiyeler verdi

İsmail Kartal’dan dokunuş

Özellikle savunma oyuncularının sarı kartlı olması Fenerbahçe’yi endişelendiriyordu. İsmail Kartal ikinci yarıya 45 dakikada çok silik bir performans sergileyen Cengiz Ünder yerine Joshua King ile başladı. Bunun maçın kaderini değiştireceğini kimse bilemezdi. Maçtaya senaryo aynıydı. Saldıran Twente, 53’te defansın arkasına sarkan Sem Steijn ile gole yaklaştı. Onun vuruşunda top İrfan Can Eğribayat’ın bakışları arasında direkten döndü. 63’te Kanarya’yı bir kez daha direk kurtardı.Michel Vlap’ın kullandığı serbest vuruşta şans kaleci İrfan Can Eğribayat’ın yanındaydı. Direkten dönen topta Ricky van Wolfswinkel’in boş kaleyi bulamaması Fenerbahçe’nin maçı 0-0 götürmesini sağladı.

İngilizce’de ismi ‘kral’ anlamına gelen King 71’de unutulmayacak bir harekete imza attı. Topu yaklaşık 80 metre taşıyan Norveçli futbolcuyu ceza alanı içinde indirdiler. Kazanılan penaltıda Edin Dzeko topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Fenerbahçe çok kötü oynadığı maçta 1-0 öne geçti. 86. dakikada yine Joshua King soldan güzel hareketlerle geldi, ceza alanı dışından yaptığı harika vuruşu Twente kalecisi Unnerstall aynı güzellikte kornere çeldi. Twenteli futbolcuların son dakikalardaki kasıtlı sertliklerinden özellikle yeni transfer Fred nasibini aldı. Sarı lacivertli futbolcular, kötü gününde oldukları bir karşılaşmada galip gelerek resmi maçlarda 8’de 8 yaptı.

Fenerbahçe, Omar Fayed'i kadrosuna kattı... İşte maliyetiFenerbahçe, Omar Fayed’i kadrosuna kattı… İşte maliyeti

Burada Fenerbahçe’nin Udinese’den transfer ettiği Becao’ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kanarya maçı gol yemeden bitirdiyse onun payı büyüktü. Gelen toplarda rakibi bir şekilde bozdu, defansın arkasına atılan toplaraçok kritik müdahaleler yaptı. Gecenin bir başka ismi ise Dominik Livkovic transferden etkilenmemiş gözüken İrfan Can Eğribayat’tı. Hatasız bir maç çıkardı. Tabii Premier Lig’e gitmesi gündemde olan Joshua King. Takımına neredeyse tek başına galibiyeti getirdi. Fit olduğunda ne kadar etkili bir silah olduğunu gösterdi. Belki bu performans ona Fenerbahçe’de kalmanın yolunu açabilir.

Enner Valencia kendini bulduEnner Valencia kendini buldu Fenerbahçeli çoğu oyuncunun kötü günüde olduğu bir günde Twente gibi diri bir ekibi yenmek küçümsenmemeli. Yeni kurulan bir takım olan sarı lacivertliler, alışma sürecini kazanarak geçiyor. Pazar günü onları yine diri bir takım olan Ankaragücü bekliyor. Deplasmandaki o maçtan da kayıpsız çıkabilirse İsmail Kartal belki kendisinin bile düşünmediği rüya bir başlangıç yapacak. Transfer dönemi bitip sarı lacivertlilerde kimin gidip kimin kalacağı belli olunca kafalardaki soru işaretleri azalacak. Futbolcularsa birbirine alıştıkça Fenerbahçe çok can yakacak. En azından şu anda görünen bu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.