Fenerbahçe’nin korktuğu başına gelmedi! Tarlada bu kadar

Fenerbahçe eksikler yüzünden korkarak geldiği Adana Demirspor deplasmanında net pozisyonları değerlendiremedi. Maça damga vuransa kötü zemindi.

13 Kasım 2023
Trabzonspor maçının eleştirilen ismi Samet Akaydin başarılı bir maç çıkardı.

Fenerbahçe şampiyonluk peşinde. Adana Demirspor ise geçen sezon Avrupa kupalarına gitme derecesi elde eden kadrosunu güçlendirmiş, kendi evinde oynadığı Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarından galip ayrılmış ligin en kaliteli takımlarından. Bu iki takımın mücadelesi Süper Lig’in en iyi karşılaşmalarından biri olabilir diye tahmin yürütebiliriz. Ama namümkün… Adana’da öyle bir saha var ki! Futbolcular bırakın pas yapmayı, yürürken sakatlansa kimse şaşırmaz.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hep marke değerinden dem vuruyor ya… İlk önce oyuncuların güzel bir sahnede performanslarını sergilemesini sağlaması gerekiyor. Marş, fikstür sonraki hikaye olmalı. Bunu yapmak da son derece basit. Bir talimat çıkarırsınız … Sahanın bakım parasını yayın gelirlerinden kesersiniz… Olur biter.

Adana takımı, ilk yarının sonunda bir de zaten ağır olan sahanın Fenerbahçe’nin hücum edeceği tarafını suladı. Zemin tam bir tarlaya döndü. Dediğim gibi bu tip olaylara TFF müdahil olmalı. Hiçbir takıma haksız avantaj yaratacak uygulama yaptırmamalı.

Fenerbahçe Adana'dan lider döndüFenerbahçe Adana’dan lider döndü

Bu sahada oynayan ve ayakta kalabilen futbolcuları tebrik ederek maç değerlendirmesine geçelim. Karşılaşma öncesi sarı lacivertlilerin en zayıf karnı sakatlıklar nedeniyle savunması gözüküyordu. Serdar Aziz, Djiku ve Becao’nun sakatlığında İsmail Kartal savurma ikilisini Trabzonspor’un eleştirilen futbolcuları Samet Akaydin ve Jayden Ostorwolde’ye emanet etmişti. Kanarya’nın şansı Adana ekibinin Trabzonspor’daki Paul Onuachu gibi dominant bir forveti olmamasıydı. Samet -Ostorwolde ikilisi de hatasız bir maç çıkardı.

Ertaç Özbir Fenerbahçe’ye ‘dur’ dedi

Pasla çıkmak isteyen Adana ekibi Fenerbahçe ve kötü zeminin etkisiyle ilk yarıda mahkum bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski ile 11 kez kaleyi yokladı. Bunlardan yedisi kaleyi bulurken sahneye Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir çıktı. İyi yer tutarak rakibe gol fırsat vermedi. İkinci yarının ilk 10 dakikasında Adana ekibi maç boyu üstünlüğü ele aldığı tek bölümü yaşadı. Gravillon’un vuruşu direkten dışarı gitti. Bir pozisyon harcandı. Adana Demirspor maç boyu Fenerbahçe kalesine dört şut çekerken hiç isabet bulamadı. İki takım da pozisyona girmekte sorlanırken maç başladığı gibi 0-0 bitti.

Galatasaray Fenerbahçe’yi son dakika golüyle geçtiGalatasaray Fenerbahçe’yi son dakika golüyle geçti

Ferdi Kadıoğlu ve Miguel Crespo öne çıktı

Topu rakibine bırakan Fenerbahçe, Adana deplasmanında galibiyeti kaçıran takım oldu. Sarı laciverlilerde defans ikilisinin yanında rakibin en tehlikeli ismi Yusuf Sarı’ya nefes aldırmayan Ferdi Kadıoğlu ve orta sahada bitmek bilmeyen enejisiyle Miguel Crespo göze çarpan isimlerdi. Sınıfta kalan isimlerse Bright Osayi- Samuel ve Miha Zajc oldu. Bu iki futbolcu arkadaşlarının gerisinde kaldı. Üst üste iki yenilgiyle Adana deplasmanına gelen Kanarya, çok korktuğu maçtan aldığı tek puana üzülerek çıktı. Deplasmanda gol yememe serisini sürdüren Fenerbahçe, 18 şutta galibiyet golünü atamadı. Maçın sonunda Tadic’in ağlara gönderdiği topta Mitchy Batshuayi’nin santimlerle ofsaytta kalması sarı lacivertliler için talihsizlikti.

Rıza Çalımbay, eksik Kartal ile üç puana uçtuRıza Çalımbay, eksik Kartal ile üç puana uçtu

İsmail Kartal iyi iş çıkardı

Yeni kurulan Fenerbahçe kadrosunun ligde ilk 10 hafta puan kaybı yapmadan geçmesi süprizdi. Son iki haftadaki beş puan kayba rağmen İsmail Kartal iyi iş çıkardı. Fenerbahçeliler Süper Lig için etkili bir oyun gücüne sahip. Eksiklere rağmen Adana Demirspor maçında bunu gösterdiler. Kaçan galibiyetten sonra teselli ise averajla da olsa milli araya lider gitmek oldu. 15 günlük ara Fenerbahçe’ye iyi gelecek. Orta sahada Fred formasına tekrar kavuşacak. Savunmada en çok eksikliği hissedilen Djiku dönecek. Sakıtlıktan yeni çıkan Cengiz Ünder’in de daha hazır hale geleceğini kesin. Fenerbahçe ciddi bir kırılma yaşayabileceği bölümü atlatmış gözüküyor. Ama kesin sonuç milli aradan sonra yapılacak Karagümrük karşılaşmasında görülecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.