Kadıköy’de organize bir yapı var!

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Fenerbahçe yöneticilerini 'organize bir yapı' oluşturmakla suçladı. Dışarısını bilmem ama saha içinde hakikaten 'organize bir yapı' var.

24 Ekim 2023
Fenerbahçe dokuzda dokuz yaparak Süper Lig'in en iyi başlangıcını yapan takım oldu.

Bu sezon İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, ilk maçına 26 Tammuz’da Kadıköy’de çıktı. Konferans Ligi elemesinde rakip Moldova temsilcisi Zimbru’ydu. Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastien Szymanski ilk defa sahne alıyor ve takıma önderlik edeceklerini ilk maçtan gösteriyordu. Sarı lacivertliler, rahat bir oyunla rakibini 5-0 yendi. O maçı stadyumda izleyenlerden biri bendim.

Aradan yaklaşık 3 ay geçti. Yolum tekrar Kadıköy’e düştü. Rakip bu sefer Fenerbahçe maçına kadar yenilgi yüzü görmeyen Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor’du. Yol boyunca taraftarların gündemi Galatasaray yöneticisi Erden Timur’un söylediği sözlerdi. Sarı lacivertli taraftarlar Fenerbahçe için “Örgütlü bir düzen ve örgütlü bir yapıyla karşı karşıyayız” diyen Erden Timur’a tepkiliydi.

Fenerbahçe göz kamaştırıyor... Rekor kırıldıFenerbahçe göz kamaştırıyor… Rekor kırıldı

Fenerbahçe taraftarı geri dönmüş

Dışını bilmem ama stada girdiğimde hakikaten örgütlü bir yapı ile karşı karşıya kaldım. Zimbru maçında bölük pörçük olan, her biri ayrı tezahürat yapan tribünler birleşmişti. 2000’lı yılların başında ‘Burası Kadıköy buradan çıkış yok’ sözlerini akıllara kazıyan taraftar geri dönmüştü. Taraftarlar birlik olmuş, bütün konsantrasyonunu sahaya yöneltmişti.

17’de 17 sürpriz değil

Tribünler gibi saha içinde de gayet organize bir Fenerbahçe vardı. İsmail Kartal yönetimindeki sarı lacivertliler, ilk yarıda Hatayspor’a adeta nefes aldırmadı. Üstelik bunu çılgınlar gibi koşarak değil, pozisyonlarını doğru alarak yaptılar. Ardı ardına gelişen ataklarla Hatayspor’un gardı çabuk düştü. Rakibe nefes aldırmadan gerekli skoru çok çabuk yakaladılar. 17 galibiyetin tesadüfi olmadığını gösteren bir gövde gösterisiydi Fenerbahçe’nin yaptığı.

Tarihin en iyi sezon başlangıcıTarihin en iyi sezon başlangıcı

Hakem tribünlerin enerjisini çekti

Türkiye’de hakem tartışması kulüpler tarafından hep gündemin ilk sırasında tutuluyor. Ben olaya doğru ya da hatalı kararlar değil başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum. Hakem Volkan Bayarslan, Edin Dzeko’nun çekildiği pozisyondan yaklaşık 30 saniye sonra oyun devam ederken dönüp penaltı noktasını gösterdi. Penaltının atılma hazırlığı yaklaşık 2 dakika sürdü. Tam atılacakken hakem bir defa daha oyunu durdurdu. VAR’dan gelen uyarıyla oyunu ofsaytla başlattı. Bu bekleyiş hem tribünleri hem de sahadaki futbolcuları bozdu. Fenerbahçe’nin temposu sekteye uğradı.

Fred herkesi koşturuyor

Burada ayrı bir parantezi Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Fred’e açmak gerekiyor. Maçın son dakikalarında skor çok farklıyken bile ciddiyetini bozmuyor. Yerinde durmuyor, pres yapmaya devam ediyor. Onu gören bir arkadaşının durup dinlenmesi imkansız oluyor. Yani Fred kendi koşmuyor, bütün takımı koşturuyor.

Galatasaray'ın evinde Calathes şov!  Derbi Fenerbahçe'ninGalatasaray’ın evinde Calathes şov! Derbi Fenerbahçe’nin

Bu sefer stadyumdan erken çıkan yok

Fenerbahçe olsun diğer büyük takımlar olsun maçın bitmesine yakın hareketlenmeler başlar. Kalabalığa kalmak istemeyen taraftarlar stadyumu terk eder. Ancak Kadıköy tribünlerinde bu sayı çok azdı. 17. galibiyeti alan takımlarını çağırdılar, beraber şarkılar söylediler.

‘Organize işler’

Sonuç olarak Zimbru ile Hatayspor maçı arasında geçen üç aylık sürede sarı lacivertliler hem trübünlerde hem sahada organize olmuş. Güçlü bir oyun ortaya koyuyorlar ve şu ana kadar rakıplerinden bu oyunun panzehirini bulan çıkmadı. Sarı lacivertliler, ligin üst sıralarında yer alan Rizespor ve Hatayspor’u yenerken adeta gövde gösterisi yaptı. Fenerbahçe’nin 17 maçlık serisini tek cümleyle özetlemek gerekirse ‘Organize işler’ demek gerekiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.