Dikkat! Derin site infazları başlıyor

Araştırmacı mizah yazarınız Serdar Turgut genç çiftlere oturacakları siteyi nasıl seçmeleri gerektiği konusunda rehberlik ediyor.

15 Temmuz 2023

Diyelim ki genç bir çift olarak oturacağınız yer konusunda karar vermek için iki site arasında tercih aşamasına geldiniz.

Eğer bu sitelerden birincisinde eğer adı bilinen bir kaç ihtiyarlamış hippi ve onların müritleri olan genç hippiler, müzisyenler, ressamlar, toplumda isyankar ruhları ile tanınan bir kaç LGBT ailesi, soyutlama resimleri sadece kendileri tarafından anlaşılan  bir kaç ressam ve liberal fikirleri ile tanınan psikiyatristler ve kendine Türkiye’de dadaist fikirleri yaygınlaştırmayı misyon edinmiş bir entelektüel ve onun yoldaşları oturanların çoğunluğunu oluşturuyorsa.

Diğer sitede ise bir eski Cumhurbaşkanı ve onun bir kaç ordu komutanı, hakimler, savcılar ve  Yargıtay eski üyeleri, eski Mit ve Emniyet genel müdürlüğü çalışanları çoğunluğu oluşturuyorsa…

***

Eğer oturacağı siteyi seçme aşamasına gelmiş olan hayali  genç çifttin önündeki alternatifler böyleyse…

Evlerin yapı kalitesi hakkında bir şey söyleyemem tabii ki ama eğer bu çift kendilerine ilerde rahat takılacakları, fazla karışılmayacakları, hayat tarz seçimlerini özgürce yaşayacakları bir ortam istiyorlarsa yukarda anlattıklarım arasından birinci siteyi seçmelerinin daha mantıklı olacağını söylersem  bu umarım çok bilmişlikle, ukalalıkla filan suçlanmama yol açmaz.

sen nereden biliyorsun ikinci sitede de bunları bulabilmek gayet tabii ki mümkün olur diyenlerdenseniz  ben de size bu tabii ki mümkün bakın Hitler’in bile iktidara yükselişinin ilk yıllarında Alman halkı da kendini o ortamda bile mutlu hissedebiliyordu. Üstelik ben eminim ki o dönemde bile mutlu olabilen Alman halkının eğitim ve kültür seviyesi benim tanımladığım ikinci sitede yaşayanlarınkinden daha yüksekti.

***

Düşünmeyi sürdürelim eğer çiftimiz ilerde sitenin kamusal alanındaki havuzun yanında bir gece enerji içeceği ile vodkayı karıştırıp içtikten sonra yüksek sesle rap müziği dinlemek veya daha muhafazakar bir şey yapmak için marihuana sarıp sakince eski usül Doors’tan ‘Riders on the Storm’u dinlemek isteyeceklerse bunu yine birinci sitede daha rahat yapacaklarını tahmin etmek mümkün. bunu ikinci sitede de deneyebilirler tabii ki ama bir gün sitelerde ahlak polisi devriyeye başlayacaksa, yargısız infazlar norm olacaksa  ve sitelerde yönetimler görünenin değil ‘derin’ yöntemlerin elinde olacaksa bunun olmasına birinci sitede değil ikincisinde başlayacağını varsayabiliriz gibi geliyor bana. yani ikinci sitede o çiftin fazla hayatta kalabilmesi bence mümkün değil,

yaşanacak site seçiminin daha mantıki yapılabilmesi için son bir örnek verdikten sonra bütün bunları neden durup dururken yazdığımı da anlatacağım.

***

Eğer çiftimiz taşındıktan bir süre sonra hayatlarını seks oyunları ile zenginleştirmek isterlerse ve evlerinin bir odasını zindana dönüştürürlerse ve kadın kendisine ben bir fetiş nesnesiyim diye bağıran kıyafetler de alırsa ve arada bir kocasını sitenin bahçesinde boynuna tasma takıp köpek gibi gezdirdikten sonra onu yeterince itaatkar olmadığı için evlerin zindanında cezalandıracaksa bütün bunlara oturanları arasında yaşlı ve genç hippilerin, LGBT’lilerin, sanatçıların, müzisyenlerin çoğunluğu oluşturduğu sitede fazla bir itirazın geleceğini hiç samıyorum. Ama bütün bunlar ikinci sitede denendiği taktirde ahlak polisinin devreye girmesinden sonra sitede oluşturulacak ihtilal mahkemesinden sonra çiftin idam  edeceklerini veya iş fazla uzamasın denildiği takdirde alternatif olarak yargı site derin yönetimi tarafından yargısız infaz yoluna da başvurulabileceğini söyleyebiliriz.

***

Bana bütün bunları yazmayı düşündüren  haber de şu oldu:

Bu tür haberleri bulup çıkarmak konusunda artık nerdeyse kötü şöhreti (Notorious) oluşmaya başlayan 10haber.net de çıkan habere göre İstanbul’daki bir sitede hakim ve savcılar da oturuyormuş ve sitenin yönetiminde de hakim ve savcılar ağırlıktaymış.ama daha sonra yapılan seçimde site yönetimine siviller seçilince hakimler site yönetimini devretmek istememişler. Yeni seçilenler yönetimi devralmakta ısrar edince yeni yönetim savcı kararı ile gözaltına alınmışlar.

***

Bu tür haberleri her sabahın köründe gün doğmadan erken uyanma adeti olan vampirler gibi uyanıp binlerce haberi  taradıktan sonra, bu sitenin kurucusu olan İsmet Berkan buluyor.

Bu aslında tam bir mikokozmos haberi. Türkiye’ye ne oluyor, gidişat ne yöne diye merak edenler sadece bu habere bakarak bile bir fikir sahibi olabilirler.

ben bunu okur okumaz ‘ha işte sonunda  başladı artık sitelerde karanlık güçler tarafından infaz ve site derin yönetimi kararına dayalı site kamusal alanında kurulan idam sehpalarıyla ilgili haberler de gemeye başlar diye düşünmüştüm.

***

Bitirmeden şunu da söylemeliyim. Edindiğim intibaya göre 10haber.net yönetiminin de yukarda belirttiğim sitelerden ikincisinde oturmaktan daha mutlu olacağını düşünmeye nedense başlıyorum.

bu intibamın değişebilmesi için İsmet Berkan tarafından bana verilmiş rakı içeceğiz sözünün  bir an önce tutulması da gerekiyor. Şarap getirerek o ortamı da bozmasın diye Ertuğrul Özkök’ün  o geceye çağrılmasına kesin gerek yok.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.